Κάθε όριο ξεπερνά η δράση των ΡΟΜΑ στα φανάρια Φιλοθέης. Πλέον εκτός των οδηγών και των οχημάτων σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκονται και όσοι διασχίζουν πεζοί την περιοχή, που έχει μετατραπεί σε γκέτο.

Οι ΡΟΜΑ κυριαρχούν στο χώρο και δεν δείχνουν να φοβούνται όσες φορές και αν πάει η Αστυνομία στο σημείο για προσαγωγές ή συλλήψεις. Τελευταίο κρούσμα η ληστεία που διέπραξαν τέσσερις ΡΟΜΑ οι δύο εκ των οποίων ανήλικοι, σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας, ηλικίας 22 ετών που είχε την ατυχία να περάσει πεζός από τον κόμβο Φιλοθέης, το απόγευμα της Παρασκευής.

Εμφανίστηκε μπροστά του ένας από τους ΡΟΜΑ που του μίλησε και ξαφνικά από πίσω τον πλησίασε ένας άλλος ΡΟΜΑ που τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο 22χρονος τρόμαξε και άρχισε να τρέχει προς το κέντρο του Πύργου. Απέναντι από τις εργατικές κατοικίες της οδού Πατρών, ένας ακόμα ΡΟΜΑ του έκλεισε το δρόμο με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο έδαφος. Τότε και οι τρεις μαζί ΡΟΜΑ άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο σώμα και στο πρόσωπο. Τότε εμφανίστηκε και τέταρτος ΡΟΜΑ μέσα από το παρακείμενο χωράφι, όπου διατηρούν πρόχειρο καταυλισμό, ο οποίος τον χτύπησε και αυτός.

Οι διερχόμενοι οδηγοί αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε και έτρεξαν να βοηθήσουν το νεαρό, ενώ οι ΡΟΜΑ τράπηκαν σε φυγή, αρπάζοντας το ποσό των 200 ευρώ από την τσέπη της ζακέτας που φορούσε. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρχές το πρωί του Σαββάτου, αφότου ξεπέρασε το σοκ που υπέστη το θύμα.

Άμεσα άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τους τρεις από τους τέσσερις δράστες ηλικίας 13, 16 και 20 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 46χρονος.

Πηγή

ilialive.gr