Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, 07:36

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η κατάθλιψη είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί όλο και περισσότερους ανθρώπους. Η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που προκαλεί, το αυξημένο στρες και το άγχος για την επιτυχία, η απομόνωση, ο συνεχής αγώνας για την επίτευξη ίσως και ανέφικτων στόχων και πολλοί άλλοι λόγοι, έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη.

image

Υπάρχουν όμως φυσικοί τρόποι για να μην απαλλαχτείτε από τα άσχημα αυτά αισθήματα της θλίψης και της μελαγχολίας. 

 Μπείτε σε μια ρουτίνα. 

Μπορεί κάτι τέτοιο να σας ακούγεται βαρετό και καθόλου διασκεδαστικό, όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες η ύπαρξη και διατήρηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος στην καθημερινότητά σας, μπορεί να σας βοηθήσει να είστε περισσότερο δραστήριοι και να αποφύγετε την απραξία που συνοδεύει συχνά την κατάθλιψη.

 Βγείτε με έναν φίλο. 

Σηκώστε το τηλέφωνο και προτείνετε σε φίλους σας να βγείτε και να περάσετε χρόνο μαζί. Η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και δη αγαπημένα σας πρόσωπα, θα ”ανεβάσει” την ψυχολογία σας. Κάντε με φίλους σας δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και μοιραστείτε μαζί τους ότι σας απασχολεί! 

Ασκηθείτε!

Επιλέξτε κάποια μορφή άσκησης που σας διασκεδάζει και σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Η φυσική άσκηση απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες δρουν σαν φυσικά αντικαταθλιπτικά.

Φάτε σωστά. 

Η ισορροπημένη διατροφή βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κακής διάθεσης. Προσπαθήστε να τρώτε σωστά και υιοθετήστε μια διατροφή που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα σεροτονίνης.

Η σεροτονίνη μας βοηθά να αποβάλουμε το στρες και να νιώθουμε πιο ήρεμοι. Για αυτό εντάξτε άμεσα στη διατροφή σας τροφές που συμβάλλουν στην αύξηση επιπέδων της σεροτονίνης στο αίμα, όπως είναι τα ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγγα, το σκουμπρί και οι γαύροι αλλά και τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως η γαλοπούλα. 

 

 

 


Πηγή