Ο παράγοντας social media είναι κάτι που κανένας love expert δεν μπορούσε να φανταστεί και να υπολογίσει μερικές δεκαετίες πριν. Το πώς δηλαδή θα δημιουργούνται θα εξελίσσονται και θα καταστρέφονται σχέσεις μέσα από μερικά tweets ή like στο Facebook. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι τόσο μέσα στη ζωή και τη καθημερινότητά μας που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επιρροή τους.

Ας δούμε πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις μένοντας παράλληλα online.

Χτίσε τη σχέση από κοντά

Όταν ξεκινάς το dating με κάποιον, επικεντρώσου στο να τον μάθεις δια ζώσης. Να βγαίνεις μαζί του, να κάνετε συζητήσεις για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν, να μάθεις σχετικά με εκείνον και τη ζωή του, να έχετε κοινά βιώματα. Μην χτίσεις τη σχέση σου μέσω texting και ανταλλαγής selfie. Είναι εντελώς απρόσωπο και εύκολα το χιούμορ ή το πείραγμα παρεξηγούνται μέσα από τα μηνύματα. Ακόμη δεν αφήνεις τη πραγματική χημεία, αυτή που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ανθρώπων που ταιριάζουν, να εξελιχθεί. Και πίστεψέ μας, χάνεις το καλύτερο.

image

Περιόρισε την έκθεση

Ειδικά όταν ξεκινάς να γνωρίζεις κάποιον, στα πρώτα βήματα της επαφής και της επικοινωνίας μαζί του, περιόρισε την έκθεσή σου στα κοινωνικά δίκτυα. Να ξέρεις ότι πιθανόν ο άλλος τσεκάρει τα post, τις φωτογραφίες και τα like σου, ακριβώς όπως κάνεις και εσύ. Μην ανεβάζεις, λοιπόν, πράγματα που μπορεί να σε εκθέτουν ή να δείχνουν μια εικόνα που δεν σε αντιπροσωπεύει ή που δεν θες να παρουσιάσεις στον εν δυνάμει σύντροφο σου. Πολλές φορές μέσω social media οι fun καταστάσεις με φίλους και τα πειράγματα με τους συναδέλφους ξεφεύγουν και ίσως δείχνουν μια πλευρά της προσωπικότητάς σου που δεν είναι ακριβώς ερωτεύσιμη. Τις αστείες σου πλευρές καλό είναι ο άλλος να τις μάθει σιγά σιγά γνωρίζοντας σε και όχι να τις ανακαλύψει μια προς μια τσεκάροντας τις φωτογραφίες σου.

Δώσε σημασία

Όταν ο άλλος μας νοιάζει πραγματικά το δείχνουμε. Είτε είναι φίλος μας, είτε πρόσωπο της οικογένειάς μας, είτε το αγόρι μας, δίνουμε σημασία σε όσα τον απασχολούν, τηλεφωνούμε για να μάθουμε τι του συμβαίνει ή για να ευχηθούμε στα γενέθλιά του και δεν επιλέγουμε να κρατάμε επαφή μόνο μέσω chat. Τέλος, τίποτα δεν είναι πιο ουσιαστικό και πιο ποιοτικό από το να περάσεις αληθινό χρόνο μαζί του. Τα social μπορούν να χρησιμοποιηθούν μια χαρά για να στείλεις μερικά γρήγορα μηνύματα ή κάποια εικόνα που είδες και τον σκέφτηκες. Δεν μπορούν όμως να ακυρώσουν την πραγματική ζωή, που στο τέλος της μέρας είναι και η μόνη που έχεις.

Πηγή