Σε τέσσερις συλλήψεις έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα άνδρες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εξαρθρώνοντας κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης του λιμένα ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι λιμενικοί εντόπισαν δώδεκα μετανάστες να μεταφέρονται με νταλίκα σε ειδική κρύπτη που είχε διαμορφωθεί.

Πρόκειται για έντεκα άνδρες και μία γυναίκα από τη Σομαλία και το Ιράκ.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν αρχικά τον οδηγό του φορτηγού οχήματος και στη συνέχεια δυο υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει τις υπηρεσίες ασφάλειας στο λιμάνι.

Κατά την έλεγχο, στην πύλη του λιμανιού, η συμπεριφορά του οδηγού κίνησε τις υποψίες των λιμενικών και στην έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν, ανάμεσα στο φορτίο με πλαστικά.

Η νταλίκα που είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκε και συνελήφθη ο οδηγός της, ενώ κατά την προανάκριση που ακολούθησε συνελήφθησαν και οι δύο εργαζόμενοι της εταιρείας ασφαλείας, καθώς φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ακόμη ένας 40χρονος, καθώς να εμπλέκεται στο κύκλωμα και μάλλον αποτελεί τον “εγκέφαλο”.

Η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στο κύκλωμα.

 

epiruspost.gr