Σκληρή κριτική στην Δημοτική Αρχή άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός. Αναφερόμενος στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 επισήμανε ότι «δεν περιλαμβάνει στην ουσία κανένα νέο έργο». Όπως τόνισε, «η απουσία του Δήμου στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες είναι ιδιαίτερα αισθητή, αφού δεν προβλέπεται σχεδόν καμία παρέμβαση». «Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τίποτα νέο από τη δημοτική αρχή και δυστυχώς δεν έχουμε ακούσει για το τι πρόκειται να κάνει στο μέλλον», ανέφερε.

«Το 87% του Προγράμματος», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία», «είναι έργα συνεχιζόμενα, που η δική μας δημοτική αρχή ενέταξε στο ΕΣΠΑ και στο Π.Δ.Ε., έργα που η σημερινή δημοτική αρχή τα ονόμαζε ‘’έργα-μακέτες’’ και τα οποία σιγά-σιγά τα μαθαίνει και  ορισμένα τα εγκαινιάζει κιόλας (όπως για παράδειγμα το Γυμνάσιο Γαβαλούς), χωρίς να έχει το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσει ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τα ενέταξε, τα δημοπράτησε και τα ξεκίνησε. Παρόλα αυτά, προτιμά να εκδίδει δελτία τύπου με ψεύδη και ανακρίβειες (Δελτίο Τύπου 9-10-2015) προκειμένου να τα παρουσιάσει ως δικά της έργα». Ο κ. Μοσχολιός κατήγγειλε επίσης την Δημοτική Αρχή για «έλλειψη ικανότητας να διαχειρισθεί όχι μόνο τα μεγάλα θέματα του Δήμου, αλλά και τα μικρότερα, όπως είναι η διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα του Πάρκου και σημείωσε πως «τώρα γίνεται σαφές ότι ο πόλεμος, που δεχθήκαμε δεν ήταν από ενδιαφέρον για την ουσία της ανάπλασης, αλλά για να πληγώ ο ίδιος και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κι’ αυτό γιατί μετά τις εκλογές σταμάτησε η οποιαδήποτε αντίδραση, αλλά και το ενδιαφέρον για το Πάρκο». Επίσης τόνισε  ότι «μπορεί να πέτυχαν στο να χάσω εγώ και η παράταξη μας στις εκλογές, που είναι το λιγότερο, ταυτόχρονα όμως πέτυχαν να χαθεί ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης της πόλης, που είναι το χειρότερο».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι «το έργο δεν πρόκειται να γίνει και θα χαθεί το ποσόν των 4.700.000 ευρώ που είχε εξασφαλισθεί». Ταυτόχρονα κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι «δεν έχει κάνει κάτι για να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή». «Δεν έχουμε δει την πρόταση της Δημοτικής  Αρχής για το Πάρκο ενάμιση χρόνο τώρα», σημείωσε ο κ. Μοσχολιός.

Στο θέμα της λήψης δανείου από το Τ. Π. & Δ. για την αναχρηματοδότηση των υπαρχόντων δανείων του Δήμου ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου ανέλυσε την κατάσταση των δανείων ανά Καποδιστριακό Δήμο και τόνισε ότι στην οκταετή θητεία του το μόνο δάνειο, που πήρε ο Δήμος ήταν 2.500.000 ευρώ για την αγορά της περιουσίας της Τράπεζας της Ελλάδος, πράγμα το οποίο όπως υποστήριξε και σήμερα θα το έκανε, «διότι ένα σημαντικό και ιστορικό περιουσιακό στοιχείο δεν το αφήνεις να πάει σε ιδιώτες».

Εξάλλου, δεν συμφώνησε με την πρόταση της δημοτικής αρχής για λήψη δανείου 25ετούς διάρκειας για την αναχρηματοδότηση των υπαρχόντων δανείων του Δήμου. «Δεν θα χρεώσουμε  τις επόμενες γενιές των πολιτών γιατί αυτό θα είναι άδικο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.