Την περασμένη Παρασκευή (11/12) διανεμήθηκαν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μεσολογγίου ποσότητες πορτοκαλιών, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε κλειστό περιφραγμένο χώρο εντός του Δημοτικού Σταδίου της πόλης του Μεσολογγίου. Κατά την πρώτη ημέρα διανομής, δεν προσήλθαν όλοι οι δικαιούχοι προκειμένου να παραλάβουν τις ποσότητες που τους αντιστοιχούσαν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στο χώρο κιβώτια πορτοκαλιών,τα οποία όμως θα δίνοντας από το πρωί της Δευτέρας (14/12) σε οικογένειες ή φορείς που ασχολούνται με την μέριμνα οικονομικά αδύνατων συμπολιτών. Ωστόσο, κατά τις νυχτερινές ώρες της Κυριακήας (13/12) άγνωστοι εισέβαλλαν στον περιφραγμένο χώρο, διασκορπίζοντας ποσότητες πορτοκαλιών στο έδαφος. Σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε το πρωί της Δευτέρας στον χώρο, αποδείχτηκε ότι σκοπός των αγνώστων δεν ήταν η κλοπή.
Ο Δήμος Μεσολογγίου, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αφενός δεν μπορεί να κατανοήσει την “λογική” μιας τέτοιας ενέργειας, αφετέρου καταδικάζει απερίφραστα τις προσπάθειες εκμετάλλευσης του δυσάρεστου γεγονότος από συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, για τη δημιουργία “δημοσιογραφικών” εντυπώσεων».
Η ιστοσελίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο χώρος ήταν «αφύλακτος». Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι «ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα οικονομικής υποστήριξης για νυκτερινή περιπολία προς διαφύλαξη πορτοκαλιών», ωστόσο σημειώνει εντονότατα την ύπαρξη της περίφραξης, η οποία «φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
«Το γεγονός δε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε κατά τρόπο προκλητικό, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την προέλευσή της» σημειώνει κλείνοντας ο Δήμος Μεσολογγίου, σε μία προσπάθεια που καταβάλλεται να ενισχυθούν οι συμπολίτες, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.

 

agriniovoice