Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης της παράταξής μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» στον ποταμό Εύηνο (14/12) διαπιστώσαμε ότι η γεώτρηση που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού (τι έμπνευση!) διατρέχει σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης και τούτο διότι υποχωρούν συνεχώς τα προστατευτικά τοιχώματα που είναι προς το μέρος της, με αποτέλεσμα να έχουν φαγωθεί στην κυριολεξία σε μεγάλο εύρος και σε πολύ μικρή απόσταση από την εγκατάσταση της γεώτρησης.

Ταυτόχρονα η περίφραξή της είναι υπό διάλυση καθώς και η προστασία της μικρής βοηθητικής γεώτρησης που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω δεν εμπνέουν καμιά εμπιστοσύνη για τυχόν δολιοφθορές στον υφιστάμενο εξοπλισμό τους.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης και “πνιγμού” της γεώτρησης της ΔΕΥΑΜ στον Εύηνο ποταμό, πιστεύουμε ότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ πρέπει ΑΜΕΣΑ να κινηθούν στα παρακάτω:

  1. Την κατασκευή προστατευτικού τοιχίου αντιστήριξης και την τοποθέτηση υλικών προστασίας στο συγκεκριμένο σημείο.
  2. Την υποβολή πρότασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να κατασκευαστεί εκεί ολοκληρωμένο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας μετά από εκπόνηση σχετικής μελέτης.
  3. Την βελτίωση και εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας περίφραξης ώστε αυτή να μην γίνεται έρμαιο ανεξέλεγκτων πράξεων.

Οι φωτογραφίες που σας αποστέλλουμε συνημμένα, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μέτρα τώρα λοιπόν! Αύριο θα είναι αργά. Ο κίνδυνος να μείνει κάποια στιγμή η πόλη του Μεσολογγίου χωρίς νερό από ενδεχόμενη νέα φυσική καταστροφή, είναι ορατός.    

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»