Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε η εγκληματική ομάδα, που έκανε ληστείες, με τη μέθοδο εμβολισμού οχημάτων ή ανάσχεσης της πορείας τους, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες, εδώ και ένα εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, διέπρατταν ληστείες με τη μέθοδο της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος ή παρεμπόδισης της πορείας των οχημάτων, όπου κατά την αποβίβαση των οδηγών, με χρήση σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τους εμβολισμούς, τα αφαιρούσαν κατά κανόνα βραδινές ώρες από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά Νέας Ζωής Ασπροπύργου, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 18, 19, 25 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους. Παράλληλα, συνελήφθησαν ένα ακόμη άτομο, για παράνομη οπλοκατοχή και ένας ανήλικος, διωκόμενος με ένταλμα για ληστείες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα καθ’ έξη και κατά συναυτουργία.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και πλήθος από ρόπαλα, τσεκούρια, βαριοπούλες καθώς και δέκα ναρκωτικά χάπια.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν δεκαέξι υποθέσεις ληστειών και δύο κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ρισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.