Ανοικτή σε δράσεις και συναντήσεις μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών είναι η νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στο κεντρικό κτίριο (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32), με την πρώτη ενημερωτική συνάντηση να πραγματοποιείται με τους σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του Δ.ΙΕΚ. Πάτρας.

Οι σπουδαστές συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αγγελόπουλο με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς το θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον σχεδιασμό που έχει γίνει για τη νέα περίοδο.

Επιπλέον, αντηλλάγησαν απόψεις για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων στον τουρισμό, ενώ απαντήθηκε και πληθώρα ερωτήσεων που έγινε από τους σπουδαστές.

«Έχουμε σχεδιάσει και διαμορφώσει την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας και κινούμαστε με βάση ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειάς μας. Αξιοποιούμε στρατηγικές συμμαχίες και τα σύγχρονα μέσα προβολής και συνεργαζόμαστε με τους επιχειρηματίες της περιοχής μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε την Δυτική Ελλάδα διακριτό και ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η οποία τους καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην καινούργια αίθουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας πως «και στο μέλλον προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις, συναντήσεις και συζητήσεις με μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές στο συγκεκριμένο χώρο».

Τους σπουδαστές συνόδευαν οι καθηγήτριες Νικολέττα Χρυσανθακοπούλου και Ελένη Αργυροπούλου