Σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης αντιμετωπίζουν περισσότερες από 200 οικογένειες στα Λεχαινά της Ηλείας και για την σίτισή τους, την περίοδο των Χριστουγέννων, έχουν ζητήσει την συνδρομή του ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.

Αυτό είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ πριν από είκοσι μέρες και το αίτημα των ανθρώπων αυτών ικανοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τον εφημέριο του ιερού ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λεχαινών π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο και την ακούραστη ομάδα εθελοντών.

Οι 200 αυτές οικογένειες είναι ουσιαστικά 600-700 συνάνθρωποί μας και φυσικά ανάμεσά τους είναι και μικρά παιδιά.

Το σάιτ patrisnews.com συνάντησε τον π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο, νωρίς το πρωΐ με το θερμόμετρο να γράφει 5 βαθμούς Κελσίου, έξω από το σπίτι του, μαζί με μια μικρή ομάδα εθελοντών, γυναίκες και άνδρες, να ξεφορτώνουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Πιο δίπλα άλλοι δύο εθελοντές συσκεύαζαν προϊόντα σε σακούλες οι οποίες λίγη ώρα αργότερα θα διανεμηθούν στους έχοντας ανάγκη.

Ο π. Θεόδωρος και οι άνθρωποι του εκκλησιαστικού συμβουλίου και όχι μόνο που τον βοηθούν, δεν ήθελαν δημοσιότητα. Η επιμονή μας να προβάλλουμε το έργο τους ώστε να βρει μιμητές, τελικά τους έπεισε.

«Η τράπεζα τροφίμων ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία δικιά μας , του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη. Σήμερα καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τρόφιμα για περίπου 150-200 οικογένειες από τα Λεχαινά και την ευρύτερη περιοχή. Σε λίγο θα τα διανείμουμε σε αυτούς τους ανθρώπους για να τους ανακουφίσουμε όσο μπορούμε και να κάνουν Χριστούγεννα.

hdelfgddfg5859646729a7fΤα προϊόντα που συγκεντρώσαμε από συσκευαστήρια και επιχειρήσεις είναι κοτόπουλα, γαλακτοκομικά, ακτινίδια, πορτοκάλια, μαρούλια και ευχαριστούμε όλους αυτούς που τα προσέφεραν. Τα μεταφέραμε με δικά μας οχήματα εδώ στο προαύλιο του σπιτιού μου και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών που είναι και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και τους οποίους ευχαριστώ θερμά, τα συσκευάζουμε, τα τοποθετούμε σε σακούλες και είναι έτοιμα προς διανομή. Από τις 3 το μεσημέρι σήμερα και μέχρι αργά το απόγευμα θα γίνει η διανομή», ανέφερε ο π. Θεόδωρος.

Ο κ. Δημήτρης Τρόντζας μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ένας από τους εθελοντές είπε με τη σειρά του: «Δυναμώνουμε την προσπάθεια του π. Θεόδωρου και ελπίζουμε να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας». «Εύχομαι τα Χριστούγεννα του 2017 να είναι καλύτερα για όλους και με πολύ λιγότερους συνανθρώπους μας να έχουν ανάγκη», δήλωσε η κ. Ελένη Λάττα.

Για μια ακόμη χρονιά ο π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου αλλά και άλλοι λιγοστοί εθελοντές, αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήμα για να συνεισφέρουν με έργα στους συνανθρώπους τους.