Με νέα παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επιχειρεί να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το αρμόδιο υπουργείο , ούτως ώστε να δώσει λύση στο φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων της Ηλείας.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την έλευση του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη (μετά την επιστολή Κατσιφάρα), όπου συζητήθηκε η πορεία του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου και δόθηκαν δεσμεύσεις για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αποπεράτωσης του έργου, ο Απόστολος Κατσιφάρας επιδιώκει να τερματιστεί η άθλια εικόνα των σκουπιδιών στους δρόμους του Πύργου και του νομού Ηλείας γενικότερα.

Γι’ αυτό και στις 30 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στον Πύργο ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

(Στιγμιότυπο απο παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Πύργου)

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηλείας –και ιδιαίτερα του Πύργου- έχει την μορφή της λερναίας ύδρας και οι όποιες λύσεις το προηγούμενο διάστημα αποδείχθηκαν πρόσκαιρες, που δεν αποφόρτισαν την κατάσταση.

Τώρα ο Απόστολος Κατσιφάρας αναμένει μια εποικοδομητική συνεργασία με τον υπουργό, προκειμένου να προκύψουν προτάσεις και να υπάρξουν δεσμεύσεις για ανακούφιση των πολιτών.

Το πρόβλημα έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και οι συμβάσεις που υπογράφει το υπουργείο για μεταφορά τόνων σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας δεν δημιουργούν συνθήκες αποσυμφόρησης της κατάστασης. Δεδομένου ότι ακόμη και η τελευταία απόφαση Κουρουμπλή συζητήθηκε στο δημοτικο συμβούλιο Πύργου παραμονές των Χριστουγέννων , με αποτέλεσμα η πόλη να είναι ακόμη και τις ημέρες των εορτών με “βουνά” απορριμμάτων.

 

tempo24.gr