Με το χειρότερο τρόπο δυστυχώς ολοκληρώνεται  το πρωτάθλημα- βιτρίνα  της Ε.Π.Σ.Α.

Φυσικά αναφερόμαστε στους αγώνες των play-offs   της Α΄ κατηγορίας για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι  ήταν αναμφίβολα η διαιτησία του Στυλιαρά στον  αγώνα του Σαββάτου στην Ναύπακτο ανάμεσα στον Αστέρα και την Φλόγα. Η κατάφορη αδικία των φιλοξενούμενων είναι πλέον εμφανής και κατανοητή από όλους.

Η πρώτη  σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Φλόγας και κάνει λόγο για “ξεπλήρωμα γραμματίων” στις περσινές εκλογές της Ένωσης  χρίζει ουσιαστικής απάντησης από  αυτούς στους οποίους  απευθύνεται. Η δεύτερη ανακοίνωση περί οριστικής αποχώρησης από την συνέχεια των αγώνων είναι η χαριστική βολή στην αξιοπιστία των paly-offs.

Η απάντηση από την διοίκηση της Ένωσης  δεν πρέπει να είναι μια ακόμη κλήση σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης,   όπως   κάνει πάντα σε κάθε ανακοίνωση – διαμαρτυρία σωματείου της, αλλά μια πιο αναλυτική  αναφορά στα καταγγελλόμενα γεγονότα.   Δυστυχώς την φετινή σεζόν  ποτέ δεν υπήρξε  ουσιαστική τιμωρία διαιτητή  (πλην μιας) παρά μόνον ομάδων. Πρόσφατο παράδειγμα διαιτητής που έγινε αιτία να μην κατέβει ομάδα Β΄ κατηγορίας  στην τελευταία αγωνιστική ορίστηκε σε αγώνα play –out   της ίδιας κατηγορίας μετά από 15 μέρες και υπήρξε νέα ανακοίνωση -διαμαρτυρία   εναντίον του.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Α κος Παπαχρήστος που  είναι ευαίσθητος και μπορεί να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί την αδικία που πιθανώς να έχει υποστεί μια ομάδα, οφείλει να το δείξει έμπρακτα.  Εξάλλου  ο ίδιος έχει στηρίξει με κατάθεση του στο διαιτητικό δικαστήριο της Ε.Π.Ο  Αθηναϊκή ΠΑΕ η οποία είχε τιμωρηθεί για παρόμοιες δηλώσεις της σε βάρος της  Oμοσπονδίας.

Όσον αφορά την διαιτησία του Σαββατιάτικου αγώνα με τα σφυρίγματα του Ναυπάκτιου ρέφερι να αποτελούν την πέτρα του σκανδάλου αξίζει να σημειωθεί ακόμη:

Δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ακριβώς πριν μια εβδομάδα ένα ακόμη σωματείο η ΑΕΚ Αγ. Κων/νου έβγαλε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας  Στυλιαρά στον αγώνα με τον Αετό Σταμνάς για τα play-offs   της Β΄ κατηγορίας.  Αυτή όμως φαίνεται ότι δεν αξιολογήθηκε  από τον παρατηρητή διαιτησίας  (τον έκρινε καλό)  και την επιτροπή διαιτησίας και επαναχρησιμοποιήθηκε σε ακόμη πιο  κρίσιμο ματς.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η επιτροπή όφειλε να προφυλάξει και τον διαιτητή και το κύρος των play-offs μιας και ο εν λόγω ρέφερι ζει και εργάζεται στη  Ναύπακτο. Αν το επιχείρημα της επιτροπής είναι ότι  ο Στυλιαράς  είναι ο κατά τεκμήριο καλύτερος διαιτητής  της Ένωσης που έχει στο δυναμικό της και έχει ξαναπαίξει την ομάδα της πόλης του, δεν θα έπρεπε να τους διαφύγει ότι φέτος δεν κάνει μια καλή χρονιά στην Σουπερ Λίγκα, όπου μάλλον είναι και η τελευταία του. Επίσης ακόμη και αν δεν έχει δόση αλήθειας η ανακοίνωση της Φλόγας  για άμεση συμμετοχή του στις εκλογές της Ε.Π.Σ.Α το περσινό καλοκαίρι, ακόμη συζητιέται το επεισόδιο που είχε αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία  με τους ηττημένους των αρχαιρεσιών  που τυγχάνουν  και παράγοντες της Φλόγας.

Τα τελευταία γεγονότα όμως  φαίνεται να μην περνούν απαρατήρητα όχι μόνο από τις ομάδες , αλλά και από  τα μέλη του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Έτσι σήμερα ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Π.Σ.Α κος Γιώργος Λαγούδης ζήτησε εγγράφως σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. με κύρια θέματα την   ενημέρωση επί  των οικονομικών θεμάτων της Ένωσης, καθώς και εξηγήσεις από την επιτροπή διαιτησίας για τα συχνά κρούσματα κακών διαιτησιών που είχαν σαν αποτέλεσμα ομάδες να μην κατεβαίνουν να αγωνιστούν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Τα παραπάνω γεγονότα δυστυχώς έχουν πλήξει την αξιοπιστία  και το γόητρο της διοίκησης του κου Παπαχρήστου ο οποίος οφείλει  να τοποθετηθεί αρχικά στα μέλη του Δ.Σ που τον εγκαλούν και στην συνέχεια στα σωματεία –μέλη της ένωσης του στην γενική συνέλευση του καλοκαιριού.

 

Γ.Μ.

agriniopress.gr