Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, στα πλαίσια περιοδείες που πραγματοποιεί στην Αιτωλοακαρνανία. Αύριο Σάββατο, αναμένεται να επισκεφτεί το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο όπου θα έχει συναντήσεις και με τους Δημάρχους .
Ο Γιώργος Παπαναστασίου υποδέχθηκε τον κ. Θεοδωράκη παρουσία και άλλων στελεχών της δημοτικής αρχής και του πρόσφερε μια έκδοση του Δήμου Αγρινίου για την «Γλυπτοθήκη Χρήστου Καπράλου» και το «Αγρίνιο –Πολεοδομική εξέλιξη. Από την αναδημιουργία στην ακμή του Μεσοπολέμου (1830 -1940)».
image1-21-1024x683«Πάμε για εκλογές;» ήταν η πρώτη ερώτηση που έθεσε ο δήμαρχος Αγρινίου στο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας την κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, με επισκέψεις στελεχών και επικεφαλής κομμάτων στην περιφέρεια, για να πάρει αρνητική απάντηση: «Αν και η αξιολόγηση καθυστερεί δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πάμε σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θοεδωράκης.
Αμέσως μετά ο κ. Παπαναστασίου σχολίασε πως την περίοδο της δημαρχιακής του θητείας έχουν περάσει τρεις υπουργοί Εσωτερικών και πως αυτές οι εναλλαγές δεν βοηθούν στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων της Αυτοδιοίκησης: «Ο κόφτης υπάρχει μόνο στην Αυτοδιοίκηση, είναι τραγικό, σε λίγο δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχουμε καταφέρει να εξορθολογήσουμε κατά πολύ τη λειτουργία μας, αλλά υπάρχουν και θεσμικά ζητήματα», είπε ο κ. Παπαναστασίου, με τον Στ. Θεοδωράκη να σχολιάζει ότι «οι υπουργοί κατά κανόνα νοιάζονται για τα υπουργεία τους και το κομματικό κράτος και όχι για το τι θα γίνει στους δήμους» και πως «η ζωή της Ελλάδας είναι μια συνεχόμενη αναβολή».
Για την συνάντηση ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, σήμερα εδώ στο δημαρχείο Αγρινίου. Μιλήσαμε διεξοδικά για τα ζητήματα της περιοχής, για την Ιόνια Οδό που αφήνει το Αγρίνιο μακριά και το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη για το ότι φτάσαμε στο σημείο να τελειώνει η Ιόνιο Οδός και να μην υπάρχει σύνδεση του Αγρινίου με το έργο αυτό. Συζητήσαμε επίσης και για ένα ακόμα μεγάλο θέμα: αυτό της αναγκαιότητας της κάθετης σύνδεσης και βέβαια και το θέμα του επιχειρηματικού πάρκου σε μια περιοχή που έχει πρωτογενή τομέα και θέλει να μεταποιήσει τα προϊόντα της. Έχω πει επανειλημμένα, υπεραναλυτικά τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος και ζήτησα και τη δική του βοήθεια και συμπαράσταση προκειμένου να παραχωρηθεί το κτήμα των 240 στρεμμάτων για να γίνει το επιχειρηματικό πάρκο. Σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, αν μη τι άλλο χρειάζεται το επιχειρείν, χρειάζεται να βρούμε αυτούς τους χώρους, χρειάζεται να γίνει η κάθετη σύνδεση, να αποκτήσει από την Ιόνια Οδό και αυτή η περιοχή την προβλεπόμενη πρόσθετη αξία».

«Η Ελλάδα που παράγει, είναι η Ελλάδα που θα βγει από τα μνημόνια»
«Η Ελλάδα που παράγει, είναι η Ελλάδα που θα βγει από τα μνημόνια. Αν δε δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της περιφέρειας να παράγουν και να παίρνουν προστιθέμενη αξία από το προϊόν τους, αυτές οι περιοχές θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η μόνη μας ελπίδα είναι αυτές η περιφέρεια να αναπτυχθεί με μεγάλα και τολμηρά έργα. Και δεν είναι ένα αίτημα, είναι μια απαίτηση της περιοχής, με το οποίο εμείς ταυτιζόμαστε» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντησή του με τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

«Δεν είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, ο φτωχός συγγενής του κράτους»

image2-31-1024x683Ερωτώμενος για θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης ο επικεφαλής του Ποταμιού που βρίσκεται σε περιοδεία από σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία, υπογράμμισε ότι «δεν είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, ο φτωχός συγγενής του κράτους. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει δικαιώματα και δικές της δαπάνες. Είμαστε υπέρ του να υπάρχει αυτόνομη φορολογία που θα φτάνει στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι Δήμαρχοι υπεύθυνα να παίρνουν και αυτοί την ευθύνη για να υπάρχουν ουσιαστικά μικρές πολιτείες που δε θα είναι εξαρτώμενες από τον κάθε Υπουργό που αλλάζει κάθε χρόνο και μέχρι να ενημερωθεί θα έχει έρθει ο επόμενος στη θέση του και δε θα έχει πάρει καμία απόφαση». Τέλος εξέφρασε τη στήριξή του στην υλοποίηση επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή καθώς και στην αναγκαιότητα να ενωθεί το Αγρίνιο με την Ιόνια οδό.

«Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά περιπαίζει τον ελληνικό λαό»
«Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά περιπαίζει τον ελληνικό λαό. Είχε υποσχεθεί ότι αυτή η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα και τώρα πάμε από αναβολή σε αναβολή, διακινδυνεύοντας για άλλη μια φορά την ευρωπαϊκή μας πορεία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να ελαφρύνουν λίγο τη ζωή των Ελλήνων. Αντί να δουλέψουν, να πάρουν αποφάσεις και να κλείσουν την αξιολόγηση θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να υπογράψουν ότι χαρτί και όποια συμφωνία τους δώσουν. Δεν μπορώ να κατανοήσω την σύγκρουση που επιχειρούν αυτή την στιγμή με το Δ.Ν.Τ. και θέλω να είμαι ξεκάθαρος.
Το να φύγει αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ από την χώρα και να μείνουμε μόνοι με τον Σόιμπλε και την απαίτησή του για τεράστια πλεονάσματα δεν θα είναι προς όφελος της χώρας. Όταν δεν έχεις εναλλακτική λύση δεν πρέπει να κινείσαι από ιδεοληπτικές αποφάσεις. Θα πρέπει για άλλη μια φορά, με όση αυστηρότητα μπορεί να έχει ο λόγος ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, να πω προς την κυβέρνηση ότι χρειάζονται αποφάσεις, χρειάζεται ταχύτητα γιατί το συμφέρον του ελληνικού λαού δεν είναι οι συνεχείς αναβολές μέχρι να πεισθούν οι κομματικοί στρατοί, μέχρι να πεισθούν οι κομματικοί υπάλληλοι, μέχρι να πεισθούν οι κομματικοί υπουργοί. Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να φύγουμε μπροστά, να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις και τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο να ξεφύγουμε από τα μνημόνια», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Αγρίνιο μετά τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Παπαναστασίου αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση.