Με επιστολές τους προς τον Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης και Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εκφράζουν την υποστήριξή τους στη διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Ο κ. Κοιμήσης στην επιστολή την οποία απέστειλε, σημειώνει πως η διαθεσιμότητά του στην διεκδίκηση είναι δεδομένη, ενώ παράλληλα εκφράζει την πρόθεση για την προώθησή της σε επίπεδο Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει.

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρει ότι το Μεσολόγγι αξίζει δικαιωματικά τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έχοντας δυνατά πλεονεκτήματα και σημαντική ιστορία. Η διεκδίκηση, προσθέτει ο Δήμαρχος Αγρινίου, γίνεται με αξιώσεις από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, καλώντας ταυτόχρονα τους συνδημότες του να την υποστηρίξουν με τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές ομάδες.

Επισημαίνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε.Δ.) με απόφασή της υποστηρίζει θερμά την υποψηφιότητα της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αναγνωρίζοντας ότι διαθέτει τα πλεονεκτήματα ώστε να λειτουργήσει ως κέντρο της πολιτιστικής ζωής της Ευρώπης, ενώ παράλληλα το όραμα και η πρωτοβουλία της διεκδίκησης θ αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την αναγέννηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Επιστολή στήριξης απέστειλε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, τονίζοντας ότι απόφαση του Φορέα είναι να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του την υποψηφιότητα της πόλης.

 

http://www.aixmi-news.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.