Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες είναι ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Ντουμάζιος εξαιτίας του ελλείμματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε εντοπιστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αρκετά χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου –του μεγαλύτερου ίσως στην Ήπειρο- φτάνει η ώρα που θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Στις 2 Νοεμβρίου ο πρώην δήμαρχος θα καθίσει στο εδώλιο του Εφετείου Κέρκυρας κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα:

– Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

– Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄εξακολούθηση.

Τα έργα και οι ημέρες της δημοτικής αρχής Ντουμάζιου, είχαν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται όμως ότι τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ξεδιπλωθεί το μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί επί χρόνια.

Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Δήμο Φιλιατών διαφάνηκαν το 2009, όταν σημειώθηκε μία περίεργη κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Από κει και πέρα άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου….

Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο σκάνδαλο. Σε έναν τόσο μικρό Δήμο η μαύρη τρύπα που αποκαλύφθηκε έφτανε στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα και με απόφασή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, τους δύο αντιδημάρχους και την υπεύθυνη του ταμείου.

Ωστόσο το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών που διενήργησαν τον ταμειακό έλεγχο, εντοπίζει σε βάθος πενταετίας έλλειμμα 4,5εκ. ευρώ. Από αυτά 3,7 εκ. αφορούν σε ταμειακό έλλειμμα του Δήμου, ενώ 800.000 περίπου σε ταμειακό έλλειμμα στο ταμείο της ύδρευσης.

Η ανάκριση κράτησε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την περαίωσή της, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις . Δύο από τους κατηγορούμενους δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Ωστόσο τα αδικήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο πρώην δήμαρχος και διευθυντής κλινικής σήμερα στο Νοσοκομείο Φιλιατών είναι βαρύτατα.

 

Αρχική