Συνελήφθησαν, χθες (5-10-2015) το μεσημέρι στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας δύο ημεδαπές ηλικίας 28 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Πάτρα,  οι δύο δράστιδες ενεργώντας από κοινού εισήλθαν σε δύο καταστήματα εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, και αφαίρεσαν διάφορα είδη ρουχισμού.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τις δράστιδες στη Πάτρα, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των ειδών ρουχισμού που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκε ο τρόπος δράσης τους. Πιο συγκεκριμένα οι δράστιδες εισέρχονταν στα καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες και δοκίμαζαν ρούχα, από τα οποία αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα, τα τοποθετούσαν σε τσάντες και διέφευγαν. Σε δοκιμαστήριο ενός εκ των καταστημάτων βρέθηκαν είκοσι αντικλεπτικά από ρούχα που είχαν αφαιρέσει οι δράστιδες.
Επιπλέον από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η 28χρονη είχε διαπράξει από τις (2/7/2015) μέχρι και τις (5/10/2015), στη Πάτρα, δεκατρείς κλοπές πορτοφολιών σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών γυναικών.
Η 28χρονη δρούσε κυρίως σε πολυσύχναστους πεζόδρομους της Πάτρας και εντός καταστημάτων, όπου εκμεταλλευόμενη το συνωστισμό αφαιρούσε τα πορτοφόλια, ενώ από την παράνομη δράση αποκόμισε το χρηματικό ποσό των (2.040) ευρώ.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.