Την Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου της Ένωσης Οικοδόμων και Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα , στο Ε.Κ.Α με θέμα  “τον Προγραμματισμό Δράσης μπροστά στη νέα επίθεση που δέχεται συνολικά η εργατική τάξη”.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Αφού συζήτησε για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, τόσο γενικότερα όσο και στην περιοχή μας,  εκτίμησε ότι η μόνη λύση, για να μπει φραγμός στην επίθεση που δέχονται τα εναπομείναντα δικαιώματα των συναδέλφων, είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους  συσπειρωμένοι στα σωματεία  και μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη  της περιοχής  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν  την πάλη τους ενάντια στην πολιτική της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που, έχοντας  σα βάση την εφαρμογή των μνημονίων και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των εργοδοτών,  θα φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τη ζωή των εργαζομένων .

Ήδη ετοιμάζουν  νέο ασφαλιστικό λαιμητόμο , επίθεση  στις εργασιακές σχέσεις  απαξιώνοντας  κι άλλο  την εργατική δύναμη , τον περιορισμό  της συνδικαλιστικής  δράσης, ιδιωτικοποιήσεις  που εκκρεμούν  ( λιμάνια, αεροδρόμια, ΑΔΜΗΕ  κ.λ.π.) παραπέρα φοροληστεία του λαού.

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να μην εξαπατηθούν και παραπλανηθούν από  τις νέες ψευδαισθήσεις  και αυταπάτες  της κυβέρνησης . Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 20 Σεπτέμβρη  και τη στάση αποχής , έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας , την κοινωνία  να αντισταθούμε  στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν , να μην επιτρέψουμε να μας κάνουν συνενόχους στη σφαγή του λαού.

Το Δ.Σ. του σωματείου καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην υλοποίηση των αποφάσεών του:

–  Ενημέρωση του κλάδου , κύρια στους οδικούς άξονες, σε συντονισμό με τα σωματεία χειριστών, οδηγών αλλά και γενικότερα στους χώρους δουλειάς και κατοικίας.

–  Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο  του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη  στις

–  7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

–  Στην οργάνωση της απεργίας στις 12 Νοέμβρη που κήρυξε το Ε.Κ.Α και η Ομοσπονδία μας.

ü  Συμμετοχή στις δράσεις του Ε.Κ.Α. στις παραστάσεις  : α) την Παρασκευή  16 Οκτώβρη  10:30 π.μ.   στο νοσοκομείο Αγρινίου αναδεικνύοντας τα ζητήματα της υγείας, β)  την Τρίτη 20 Οκτώβρη 10:30 π.μ. στο Ι.Κ.Α ( γραφεία στην εθνική οδό) για την κοινωνική ασφάλιση.

ü  Την Πέμπτη 5 Νοέμβρη ώρα 6:30μ.μ. στο Ε.Κ.Α. θα πραγματοποιηθεί  η Προγραμματική Συνέλευση του σωματείου μας.

Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια  Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.  Το μέλλον μας δεν είναι  ανεργία, φτώχεια , εξαθλίωση . Δικαιούμαστε καλύτερη ζωή.  ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ .

 

http://sinidisi.gr/