Συνάντηση κλιμακίου της ΛΑ.Ε με το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου.

Κλιμάκιο της ΛΑ.Ε Αγρινίου συναντήθηκε σήμερα 23/10 με το Δ.Σ του Σ.Ε.Ν.Α ενόψει της πανεργατική απεργίας στις 12 Νοέμβρη , ενάντια στα κοινωνιοκτόνα μέτρα του 3ου Μνημονίου. Μετείχαν από πλευράς ΛΑ.Ε ο σ. ιατρός Κωστάρας Βασίλειος , ο σ. Κολοβός Γιάννης , επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑ.Ε Αιτ/νίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ , καθώς και μέλη του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου και της γραμματείας Αγρινίου.

Περικοπές , υποστελέχωση και διώξεις συνδικαλιστών.

1. Μέσα από από τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ αναδείχτηκε η τραγική κατάσταση των περικοπών στις Δημόσιες δαπάνες για την Υγεία και της υποστελέχωσης του συστήματος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει για τους εργαζόμενους και το Ε.Σ.Υ. Νέες περικοπές και νέα χρέη για τα Νοσοκομεία , συντρίβουν τους εργαζόμενους και ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος.

2. Αναδείχτηκε η ειδική πλευρά , δίωξεων που εκκρεμούν σε βάρος του προέδρου του Σ.Ε.Ν.Α και του εκπροσώπου των εργαζομένων στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Πρόκειται για καθαρά πολιτικές διώξεις που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση και διάλυση του υγειονομικού συνδικαλισμού.

ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ –ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Οι σύντροφοι συνδικαλιστές της ΛΑ.Ε , έβαλαν εμφατικά την ανάγκη και την προοπτική συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων , σε επίπεδο Νομού Αιτ/νίας , ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η ανάληψη πρωτοβουλιών από τη βάση , σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Ώστε να ξεπεραστούν οι ανεπαρκείς πρωτοβουλίες των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ , να συσπειρωθούν οι μέγιστες δυνατές δυνάμεις στη δράση.

Με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και με την υποστήριξη όλου του διαθέσιμου αγωνιστικού δικτύου στους χώρους εργασίας , θα επιχειρηθεί άμεσα η συγκρότηση Ανοιχτού Συντονιστικού Σωματείων του Δημοσίου. Να στείλουμε ένα ισχυρό απεργιακό μήνυμα στη συνθηκολόγηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να συγκροτήσουμε τον μονιμο εργατικό και δημοσιουπαλληλικό πόλο που θα οργανώνει την αντίσταση , αλλά και θα αναδεικνύει όλα τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα της τοπικής κοινωνίας.
Η ανοιχτή πληγή του Νοσοκομείου Αγρινίου , θα μπορούσε εν μέρει να αντιμετωπιστεί , εφόσον το σύνολο των επαγγελματικών οργανώσεων , παρατάξεων και φορέων , αναδείξουν με ενοτικό και μαζικό τρόπο τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουν οι Αγρινιώτε και ολοι οι Αιτωλοακαρνάνες , από τις περικοπές και την υποστελέχωση. Όταν η πίεση είναι αρκετά ισχυρή , οι εργαζόμενοι ενωμένοι και οι χρήστες των Δημόσιων υπηρεσιών αλληλέγγυοι , μπορούμε να πετύχουμε μικρές αλλά σημαντικές νίκες. Ότι παρόλη τη μνημονιακή πρόβλεψη η Δ.Ο.Υ παρέμεινε στην πόλη μας , ήταν αποτέλεσμα της ανίστασης των εργαζομένων εφοριακών και της πολιτικής στήριξης των τότε προσπαθειών τους.

Η ΛΑ.Ε σαν ο κύριος εκφραστής της αντίστασης στο 3ο Μνημόνιο , θα συνεχίσει τις επαφές με τις επαγγελματικές οργανώσεις της πόλης , αλλά και όλου του Νομού , ώστε να συμβάλει στη συγκρότηση κοινωνικού και πολιτικού ΜΕΤΩΠΟΥ για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος , της λιτότητας και της ανεργίας. Με κέντρο , τη διαγραφή του παράνομου και ταξικού κέρδους , τις κρατικοποιήσεις των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας , τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών κερδών , καλούμε όλους τους συντοπίτες μας να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Κωστάρας Βασίλειος , ιατρός Νοσοκομείου Αγρινίου , Τομέας Υγείας ΛΑ.Ε

 

http://www.agrinionews.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.