Ανησυχία στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει μετά το δέμα με ναυτικές φωτοβολίδες που απεστάλη στο σπίτι της προέδρου Εφετών η οποία έστειλε σε δίκη την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η Ισιδώρα Πόγκα θεώρησε ύποπτο το δέμα και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Στο σημείο κλήθηκαν άνδρες από το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δέμα υπήρχαν τρεις ναυτικές φωτοβολίδες με συνδεσμολογία όπως και ξυραφάκια και βίδες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ όποιος άνοιγε το πακέτο θα μπορούσε να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Στελέχη του ΤΕΕΜ προχώρησαν στην εξουδετέρωσή του με τη μέθοδο της διάσπασης. Πηγές ενημέρωσης του bloko.gr αναφέρουν ότι ο μηχανισμός αποτελείτο από επτά φωτοβολίδες, είχε καλωδίωση και μανταλάκι, προκειμένου να “κλείσει το κύκλωμα” και να πυροδοτηθεί με το άνοιγμα του βιβλίου, στο οποίο τον είχαν τοποθετήσει. Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι ο μηχανισμός περιείχε επίσης βίδες και μικρά σιδερένια κομμάτια, σαν ξυραφάκια.

Η ύπαρξη του βιβλίου με τις κομμένες σελίδες, αλλά και η συνδεσμολογία τού μηχανισμού παραπέμπει στο τρομο-δέμα, που έστειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει και τη δημιουργία μίας νέας ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ποια είναι η πρόεδρος Εφετών
Μπορεί το όνομα της προέδρου Εφετών Ισιδώρας Πόγκα να συνδέθηκε με το βούλευμα για την παραπομπή των βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής, αφού προέδρευε του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις με «δύσκολα» χαρακτηριστικά. Το ίδιο συμβούλιο, είχε αναλάβει να εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης της Έυης Στατήρη, συντρόφου κατηγορουμένου για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Το συμβούλιο είχε απορρίψει την αίτησή της και τελικά αποφυλακίστηκε μετά απεργία πείνας 18 ημερών. Το ίδιο συμβούλιο είχε απορρίψει τον όρο που είχε μπει στην Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα βασικού κατηγορουμένου των Πυρήνων της Φωτιάς, να μπορεί να επισκέπτεται τα παιδιά της στη φυλακή. Γιαυτό το λόγο άλλωστε, μία ομάδα αλληλεγγύης την είχε… επισκεφθεί στο σπίτι της, τον Ιούνιο του 2015, πετώντας μπογιές και φωτοβολίδες. Το ίδιο συμβούλιο, επί προεδρίας της, είχε αρνηθεί να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την σύλληψη και έκδοση στη Γερμανία του Τούρκου αγωνιστή Erol Gultekin.

Πηγή: Iefimerida.gr