Συνελήφθησαν, χθες (29-10-2015) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, τρείς ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 19,18 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, χθες (29-10-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα, οι τρείς δράστιδες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης και αφαίρεσαν από τσάντα 39χρονης υπαλλήλου ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (200) ευρώ.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας  οι οποίοι συνέλαβαν τις  δράστιδες, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες το ίδιο πρωί είχαν διαπράξει κλοπή από υπάλληλο του νοσοκομείου Αμαλιάδας, ενώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν τελέσει ακόμη δύο κλοπές σε φαρμακείο και κατάστημα ενδυμάτων της περιοχής.

Οι δράστιδες εισέρχονταν σε καταστήματα, γραφεία και Υπηρεσίες, όπου είτε εκμεταλλευόμενες την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων είτε απασχολώντας τους, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και χρηματικά ποσά.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει οι δράστιδες βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στους παθόντες.

Οι συλληφθείσες, οι οποίες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές,  θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.