Συνελήφθη  χθες το απόγευμα, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Η ίδια κατηγορία, βαρύνει δυο ακόμα συνεργούς του συλληφθέντα (ένα αγόρι και ένα κορίτσι), ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονιών τους  (ένας άνδρας και δυο γυναίκες) για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, χθες (13-12-2016) το απόγευμα, ο συλληφθείς με τη συνεργό του, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία 57χρονου ημεδαπού στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες, ενεργώντας «κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια», είχαν διαπράξει το τελευταίο χρόνο είκοσι δυο διαρρήξεις σε οικίες, ενώ πριν τρία χρόνια περίπου είχαν διαρρήξει επίσης δυο αυτοκίνητα και ένα κομμωτήριο, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει εικοσιμία διαρρήξεις στην Πατρα και από μια στο Ρίο, τον Άγιο Βασίλειο, τα Αραχωβίτικα και την Παραλία Πατρών, ενώ το περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 65.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της έρευνας από τους αστυνομικούς σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των τριών γονέων των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε διαφύγει από το Κρατικό Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης του 32ου Ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.