Ο συλληφθείς την 18-05-2016, μαζί με (2) ακόμη άγνωστους συνεργούς του, είχαν ακινητοποιήσει με τη χρήση σωματικής βίας τον ηλικιωμένο και αφαίρεσαν από την οικία του ένα κυνηγετικό όπλο & μία συσκευή σταθερού τηλεφώνου

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας & Τροχαίας Θηβών, συνελήφθη χθες (31-05-2016) το μεσημέρι στη Λαμία, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατόπιν σχετικού Εντάλματος σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 18-05-2016 στο Καλαπόδι Φθιώτιδας, ο 30χρονος μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, έναν 83χρονο ημεδαπό και αφαίρεσαν από την οικία του ένα κυνηγετικό όπλο και μία συσκευή σταθερού τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 30χρονου, υποβλήθηκε σχετική ποινική δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και εκδόθηκε το από 31-05-2016 Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Λαμίας, βάσει του οποίου ο 30χρονος συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς είχε αποφυλακισθεί τον Απρίλιο του 2016, με περιοριστικούς όρους, από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, όπου κρατούταν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.