Παρόλες τις χρόνιες εκκλήσεις των ψαράδων για την απαιτούμενη συντήρηση του αλιευτικού καταφυγίου, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση εκτός μιας απλής αντικατάστασης των αλυσίδων που είχαν κοπεί πέρσι και όχι όλων των ναυτικών κλειδιών με αποτέλεσμα σήμερα να έχει αρχίσει η αποσύνθεση του.

Πιθανώς να μην είναι τυχαία αυτή η αδιαφορία διότι ως γνωστόν πολλοί ονειρεύονται τη μετατροπή του αλιευτικού καταφυγίου σε μαρίνα ή χώρο ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

Καλούμε κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί άλλη μια φορά οι ψαράδες αποδείχτηκε ότι μπορούν να δουν και πίσω από τα φαινόμενα.

Αλυσίδες και ναυτικά κλειδιά είναι διαθέσιμα και χρειάζεται απλά ένας δύτης για την τοποθέτηση τους. Το λιμενικό ταμείο πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις ενέργειες αυτές γιατί στην επόμενη κακοκαιρία το καταφύγιο θα καταστραφεί.

Επ’ ευκαιρία να κάνουμε γνωστό ότι τα όνειρα κάποιων της δημοτικής αρχής περί αποχαρακτηρισμού του αλιευτικού καταφυγίου και παραχώρησης μέρους του στο ΝΟΜ, κατασκευής δημοτική μαρίνας η εμπορικού λιμανιού όχι μόνο θα πέσουν στο κενό αλλά θα βρουν αντιμέτωπους τους παράκτιους ψαράδες με ότι συνεπάγεται από αυτή τη σύγκρουση.

Πιθανών και η απουσία συντήρησης να εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

Για το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών

Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών

Ο πρόεδρος

Κοτσόργιος Δημήτριος

http://www.aixmi-news.gr/