Σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 18 Μάρτη, στη 1 μετά το μεσημέρι εκπρόσωποι 68 αγροτικών μπλόκων. Στόχος, η κάθοδος στην Αθήνα ενόψει συζήτησης του ασφαλιστικού στη βουλή, αλλά και η ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, μέσω ζυμώσεων, για τις οποίες πρώτη έγραψε η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφόρησε στα περίπτερα την περασμένη Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη σύσκεψη θα αποφασισθεί η οργάνωση της καθόδου των αγροτών με λεωφορεία στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Θα παρθούν ακόμη αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών, ενώ θα συζητηθεί το πως θα προχωρήσει αποτελεσματικά η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με την ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων / Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Πανελλαδική επιτροπή των 68 μπλόκων που είχαν στηθεί απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, παλεύοντας για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που εφαρμόζουν η ΕΕ και η κυβέρνηση,

ΚΑΛΕΙ

Τα  68 μπλοκα σε σύσκεψη, την Παρασκευή 18 Μάρτη, στη 1 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6).

Στη σύσκεψη:

* Θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα.

* Θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

* Θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών που μετά τα μπλόκα, συνεχίζεται με διάφορες μορφές και τον συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

* Θα γίνει συζήτηση για το πως θα προχωρήσει αποτελεσματικά η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με την μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων/ Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, το άπλωμα και το δυνάμωμα της παρέμβασης και της δράσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες στα χωριά, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου.

agronews.gr