Ένα μεγάλο, σύγχρονο και ασφαλή ποδηλατόδρομο κατά μήκος του παραλιακού μετώπου πρόκειται να αποκτήσει σύντομα η Πάτρα και, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, «εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, αφού υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ύψους 500.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης».

Ο ποδηλατοδρόμος, συνολικού μήκους πέντε χιλιομέτρων, θα ξεκινάει από τον χώρο αναψυχής στην περιοχή της πλαζ και μέσω των παραλιακών οδών Ηρώων Πολυτεχνείου, Όθωνος-Αμαλίας και Ακτής Δυμαίων θα καταλήγει σε έναν ακόμη χώρο αναψυχής, το νότιο πάρκο, όπου εκεί ήδη λειτουργεί ποδηλατόδρομος.

Σύμφωνα με όσα λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κορδάς, «η Πάτρα αποκτά για πρώτη φορά έναν πολύ μεγάλο ποδηλατόδρομο διπλής κυκλοφορίας, ο οποίος θα είναι ασφαλής, αφού θα διαθέτει κράσπεδο, ώστε να διαχωρίζεται από το δρόμο, καθώς και την απαραίτητη σήμανση».

Επίσης, ο ποδηλατόδρομος θα συνδέει το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας με το κέντρο της πόλης, μέσω των πεζόδρομων της Κανάρη και της Τριών Ναύαρχων και κατ΄ επέκταση με τον μεγάλο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για προσαρμογή του υφιστάμενου συστήματος φωτεινής σηματοδότησης.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος, «θέλουμε την κατασκευή ενός ασφαλούς δικτύου ποδηλατόδρομου που θα εξασφαλίζει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης, τόσο την ασφαλή αστική μετακίνησή τους όσο και την ασφαλή μετακίνησή τους για λόγους αναψυχής με ποδήλατο».

Εκτιμάται ότι η κατασκευή του νέου ποδηλατόδρομου θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου με δεδομένο ότι αφενός  η διαδρομή διέρχεται την παραλιακή ζώνη και αφετέρου συνδέει το κέντρο της Πάτρας με δύο μεγάλους χώρους αναψυχής.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ