Εξιχνιάστηκε από το Α.Τ. Θέρμου περίπτωση εξαπάτησης 81χρονης, που σημειώθηκε στις 10 του μηνός στην Μυρτιά του δήμου Θέρμου.

Εκείνη την ημέρα στην οικία της ηλικιωμένης εμφανίστηκαν δυο άτομα, ένας ως εκπρόσωπος εταιρίας και ο δεύτερος ως λογιστής. Ο «εκπρόσωπος της εταιρείας»  ένας άνδρας καλοντυμένος και σοβαρός,  σύμφωνα με την μαρτυρία του θύματος, εξήγησε στη γιαγιά ότι ο γιος της του έχει παραδώσει ακάλυπτη επιταγή ύψους 12.600 ευρώ και πως απαιτεί να του καταβληθούν τα χρήματα.

Ο δράστης, που έκανε όλο τον διάλογο, έδωσε μάλιστα το κινητό του στην ηλικιωμένη ώστε να μιλήσει με τον γιο της. Πράγματι η 81χρονη μίλησε με ένα τρίτο πρόσωπο, συνεργό των άλλων δυο που της είπε πως πρέπει να δώσει άμεσα όσα λεφτά έχει για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ο άνθρωπος που ήταν στο τηλέφωνο τερμάτισε αμέσως την κλήση πριν προλάβει η 81χρονη να αναγνωρίσει εάν πρόκειται για τον γιο της ή όχι…

Ετσι η ηλικιωμένη πείστηκε και παρέδωσε στους δυο δράστες το ποσό των 550 ευρώ.

Από τις έρευνες των αστυνομικών αναγνωρίστηκε ένας εκ των τριών δραστών, που είναι Έλληνας, που είναι 33 ετών και κάτοικος Αττικής. O 33χρονος αναζητείται ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των συνεργών του.

 

agriniopress.gr