Ναι στη φιλοξενία ανήλικων προσφυγόπουλων είπαν τα Καλάβρυτα, με το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίζει σχεδόν ομόφωνα υπέρ της δημιουργίας της δομής φιλοξενίας σε χώρο ο οποίος ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, μετά την αρχική πρόταση να στεγαστούν πρόσφυγες στο κτίριο της Πρώην Μαθητικής Εστίας, προτάθηκε εναλλακτικά το κτίριο του ΕΕΣ.

Σύφωνα με την επιστολή του προέδρου του ΕΕΣ Αντώνη Αυγερινού στον χώρο του πρώην οικοτροφείου της μαρτυρικής πόλης θα στεγαστούν για έξι μήνες ασυνόδευτα παιδιά κατά μέσο όρο 10 ετών, ενώ με δαπάνη της κυβέρνησης θα γίνουν πρώτα οι απαιτούμενες εργασίες ανάπλασης και συντήρησης.

Το κόστος της διαμόρφωσης του χώρου θα ανέλθει στις 300 χιλιάδες ευρώ ενώ θα γίνουν επίσης και 15 προσλήψεις εργαζομένων.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Πάτρας ο Δήμαρχος της πόλης , Γιώργος Λαζουράς:

«Δεν θα μπορούσαν τα Καλάβρυτα παρά να είναι αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια . Τα Καλάβρυτα , η μαρτυρική πόλη που έχει βιώσει τον  πόλεμο και την ορφάνια , συμπαραστέκονται έμπρακτα στα θύματα του πολέμου».