Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουν μέρος στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μάη και να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγου. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, κομμάτων του ευρωμονόδρομου, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., κεφαλαίου εξαπολύει ανελέητη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις που με αγώνες και θυσίες κατέχτησε η εργατική τάξη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση όλο και διευρύνονται. Οι εργαζόμενοι που έχουν μεροκάματο αναγκάζονται να εργάζονται με όρους μεσαίωνα, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, κακοπληρωμένοι και πολλές φορές απλήρωτοι. Οι απειλές, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί από μεριάς της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο δεν έχουν τελειωμό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο λαιμητόμο που έφερε για το ασφαλιστικό έχει σαν στόχο να βάλει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ανοίγοντας δρόμους, στα κοράκια που καιροφυλακτούν, για την ιδιωτική ασφάλιση.

Συνάδελφοι, σ’ αυτή την επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, τιμώντας τον ηρωικό ξεσηκωμό του Σικάγου το 1886 κι όλους αυτούς που έπεσαν στα πεδία της ταξικής πάλης , συνεχίζει να οργανώνει την πάλη της μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα .

Να παρθεί πίσω ο νόμος λαιμητόμος. Προετοιμάζουμε καθημερινά, μ’ όλες τις δυνάμεις μας, την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, όταν τολμήσουν να τον φέρουν στη βουλή για ψήφιση.
Δίνουμε απάντηση στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης για αργία την Τρίτη του Πάσχα.
Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.
Μ’ αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Διεκδικούμε ο πλούτος που παράγουν η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να αξιοποιείται για τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

 

http://sinidisi.gr/