Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», στο Μεσολόγγι, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες αντιπροσωπεία της νεοσυσταθείσας Διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, τα μέλη της οποίας είχαν την ευκαιρία πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της συνάντησης, να θέσουν στο τραπέζι και ζητήματα ουσίας, όπως το θέμα που αφορά την έλλειψη κολυμβητηρίου στην πόλη μας.

Από τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος κ. Πασιόπουλος, ο Αντιπρόεδρος και Έφορος Υδατοσφαίρισης κ. Κατσαβός και ο Έφορος Κολύμβησης κ. Σπυρόπουλος.

Το πρώτο αίτημα που έθεσε η Διοίκηση του Ν.Ο.Μ. αφορούσε την διεξαγωγή του 20ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κανόε – Καγιάκ. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από την ηγεσία του Εργαστηρίου η δυνατότητα φιλοξενίας ορισμένων από τις ομάδες που πρόκειται να επισκεφθούν την πόλη μας κατά την περίοδο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, λόγω της πληρότητας που αναμένεται να υπάρξει στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Το δεύτερο και βασικότερο αίτημα του Ν.Ο.Μ. προς την Διοίκηση του ιδρύματος αφορούσε την παραχώρηση τη πισίνας, που βρίσκεται στο Ναυταθλητικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο του Εργαστηρίου, στο Μεσολόγγι, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την διεξαγωγή κολυμβητικών προπονήσεων. Όπως σημείωσε μάλιστα, η σπουδαιότητα ύπαρξης ειδικού χώρου για την πραγματοποίηση σωστών προπονήσεων είναι μεγάλη, καθώς έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στα νέα παιδιά της περιοχής μας να εξοικειωθούν με το νερό και με τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και το χώρο της πισίνας, σημαντικό εφόδιο για κάθε μελλοντικό κολυμβητή.

Τέλος, η Διοίκηση του Ν.Ο.Μ., πιστεύοντας στην σημασία παροχής ίσων ευκαιριών σε κάθε μέλος της κοινωνίας, εξέφρασε την πρόθεσή της να προβεί στην δημιουργία ομάδας παρακανόε, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρία στην περιοχή μας.

Η Πρόεδρος, κ. Διονυσία Σαμαντά, καθώς και τα παρόντα μέλη της Διοίκησης του «Παναγία Ελεούσα» άκουσαν προσεκτικά τα αιτήματα του Ναυτικού Ομίλου και ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η κ. Σαμαντά, υπογράμμισε πως είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν κατά την παρούσα φάση τα αιτήματα που τέθηκαν από πλευράς του Ν.Ο.Μ., διότι υπάρχουν απροσπέλαστα νομικά και πρακτικά κωλύματα. Κατόπιν τούτου, η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου αποφάσισε να προχωρήσει στην αποστολή εγγράφου προς το Εργαστήριο, στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την ενδεχόμενη χρήση της πισίνας, με τις οποίες θα διασφαλίζεται η σωστή χρήση του χώρου, προκειμένου να εξεταστεί από το ίδρυμα η πιθανότητα εύρεσης τρόπου για την παραχώρησή της.

Η χώρα βρίσκεται σε εποχή κρίσης και η πόλη έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα όπως όλοι μας βιώνουμε με το κλείσιμο τμημάτων στο Τ.Ε.Ι και την υπολειτουργία του νοσοκομείου. Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος από γονείς και μικρά παιδιά για το άθλημα της κολύμβησης, θεωρούμε ότι η παραχώρηση της πισίνας υπό νομική δικλείδα ασφαλείας θα έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στους πολίτες.

Ολοκληρώνοντας αυτή την πρώτη τους συνάντηση, αμφότερες οι πλευρές δεσμεύτηκαν σε άριστη μελλοντική συνεργασία με κοινό στόχο το γενικότερο κοινωνικό όφελος.

   

Με τιμή για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πασιόπουλος Κων/νος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Διαμαντόπουλος Χρήστος

    

aixmi-news.gr