Με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο το μυστήριο παραμένει το θάνατο του επικεφαλής του ρωσικού προξενικού τμήματος στην Αθήνα, Αντρέι Μαλάνιν, ο οποίος βρέθηκε χθες το απόγευμα νεκρός μέσα στο σπίτι του στην οδό Ηρώδου Αττικού στο κέντρο της Αθήνας.

Από τη νεκροψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής δεν προκύπτει κάκωση εξωτερική, ενώ ούτε από την αυτοψία των αξιωματικών της ασφάλειας διαπιστώθηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας. 

Το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε και η νεκροτομή, από την οποία επίσης δεν προέκυψαν ενδείξεις εγκλήματος.

Οι αρχές αναμένουν τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο εκτιμάται ότι ο θάνατος επήλθε μάλλον από παθολογικά αίτια.

Πώς βρέθηκε νεκρός

Συνάδελφοι του 55χρονου πρόξενου στη ρωσική πρεσβεία ανησύχησαν γιατί ο Μαλάνιν δεν είχε δώσει σημεία ζωής και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στην οικία της οδού Ηρώδου Αττικού 7, όπου βρήκαν το πτώμα του πρόξενου στην κρεβατοκάμαρα.

Στο χώρο δεν βρέθηκαν σημάδια διάρρηξης ή εγκληματικής ενέργειας. Τα κλειδιά του σπιτιού βρίσκονταν πίσω από την πόρτα. Στην ίδια πολυκατοικία μένουν και άλλοι Ρώσοι διπλωμάτες, ενώ η περιοχή θεωρείται ως η καλύτερα φυλασσόμενη στην Αθήνα.