Πάνω σε δύο ιστιοφόρα, τα οποία βρίσκονταν προσδεμένα σε προβλήτα ανατολικά του λιμανιού της Παροικιάς στην Πάρο, προσέκρουσε χθες το απόγευμα ένα τουριστικό σκάφος.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 24 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος όλοι καλά στην υγεία τους, προσέκρουσε στα σκάφη κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον προβλήτα.

sdfjsh4Στο σημείο έσπευσαν επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε στο ένα ιστιοφόρο καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

sdfjsh5Στο δεύτερο ιστιοφόρο διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, στο τουριστικό σκάφος διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.

sdfjsh2Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

sdfjsh3Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

Πηγή: newsbeast.gr