Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου το Αγρίνιο τιμά τον Πολιούχο του, τον Άγιο Χριστόφορο.Έτσι και φέτος, με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου.

Λίγο μετά τις 6 παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (νέο) οι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κκ Χρυσόστομος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κκ Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κκ Καλλίνικος, αρχιερείς και ιερείς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρεμένος, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Σαλμάς και κ. Καραγκούνης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντόπουλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου όπως η κ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αιτ/νίας κ. Τσακίρης, η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού κ. Μακρή, οι διοικητές των σωμάτων ασφαλείας, πλήθος φορέων της πόλης και εκατοντάδες πιστοί.

DSC_0660Στη συνέχεια, τελέστηκε  Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ο οποίος και κύρηξε τον θείο λόγο, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

DSC_0654Έπειτα τελέστηκε και μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, όστις θα κηρύξει τον θείον λόγον, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

20160509_183327Όρθρος και Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσης και στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (Παλαιό).Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου και του Ιερού Λειψάνου σημαντικής παρουσίας κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της πόλης. Η πομπή πέρασε μέσα από κεντρικές οδούς για να καταλήξει στην Πλατεία Δημοκρατίας. Σύμμαχος υπήρξε ο καλός καιρός ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου. Την πομπή συνόδευσαν αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, η φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου, μαθητές που παρέλασαν και πλήθος πιστών που ακολούθησαν με ευλάβεια την λιτάνευση της Άγιας Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου.

Δείτε το βίντεο:

20160509_190007

 

πηγη: agrinioreport.com