Με μια άκρως εντυπωσιακή γιορτή στην Πλατεία Δημοκρατίας, στην καρδιά του Αγρινίου ξεκίνησε και επισήμως χθες το απόγευμα η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων.  Βαλς, ξωτικά, κάλαντα, χορός, τραγούδι και φαναράκια που τα άναβαν και πετούσαν στον αέρα συνέθεσαν ένα υπέροχο γιορτινό σκηνικό, βγαλμένο από παραμύθι! Το εξίσου εντυπωσιακό ήταν το τρενάκι το οποίο καθημερινά θα περιφέρεται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήγει στο Χριστουγεννιάτικο χωρίο που θα φιλοξενηθεί στο παρκινγκ των Παλαιών Σφαγείων.

P1090464Η όμορφή μουσική και το γιορτινό κλίμα έβγαλε στα μπαλκόνια τους Αγρινιώτες και τράβηξε στην πλατεία αρκετό κόσμο κάθε ηλικίας, που απόλαυσε τη γιορτή. Την φωταγώγηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος δήλωσε: «Στο Αγρίνιο φέτος η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι πραγματική Γιορτή!
Γιορτή Αγάπης, Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού, Χαράς, Ξεγνοιασιάς, Δημιουργίας, Πολιτισμού, Συμμετοχής, Ανάτασης, Αισιοδοξίας. Για τα παιδιά, την Οικογένεια, τους Δημότες, τους επισκέπτες μας, για όλους.
P1090454Γιορτή που θα συνδυάσει δημιουργικά το Παραδοσιακό με το Σύγχρονο και το Διαφορετικό, μ’ αυτά που μας ενώνουν και που θα μας πάνε Μπροστά.
Με Δράσεις που προετοιμάστηκαν με μεράκι, κέφι, διάθεση για δουλειά και προσφορά, από όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους Εθελοντές, μακριά από εντυπωσιασμούς και σπατάλες, με σεβασμό στο πνεύμα των Χριστουγέννων και των καιρών.
Με Δράσεις που θα προσπαθήσουν να υπερβούν, συμβολικά και ουσιαστικά τις μεγάλες αντιξοότητες, θα προσπαθήσουν να τις μετατρέψουν σε Φαντασία, σε Δημιουργία, σε Προοπτική, σε Ευκαιρία.
Μια Ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το Αγρίνιο μετατρέπεται μεθοδικά, σε τόπο να ζεις.
Μια Ευκαιρία να ξεφύγουμε από τις έγνοιες της καθημερινότητας.
Μια Ευκαιρία να Γιορτάσουμε! Πραγματικά!
Να μοιραστούμε όλοι μαζί στιγμές ξενοιασιάς και κεφιού αλλά και για να στείλουμε το μήνυμα ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη από αυτή που φεύγει
Εύχομαι σε όλες και όλους, Υγεία, Δύναμη και καλές γιορτές!»

 

πηγη http://sinidisi.gr/