Στο πλαίσιο της διεύρυνσης δραστηριοτήτων και συνεργασιών, ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί φιλοπεριβαλλοντικές εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο χώρο του Δημοτικού Λαχανόκηπου.
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο πρακτικής εξάσκησης μαθητών, το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Λαχανόκηπο του Αγρινίου. Τους μαθητές συνόδευαν ο Δ/ντης του ΕΕΕΕΚ κ. Γαλάνης Ηλίας καθώς και οι καθηγητές Θεοδώρου Μαρία, Γαλιανίδη Άννα, Δημάκης Παναγιώτης, Καταφιώτη Μαλαματή, Καμποσιώρας Αθανάσιος και Λιβιτσάνου Σταυρούλα.
Οι νέοι της ΣΤ’ τάξης του Εργαστηρίου Κηπουρικής που ασχολούνται με την παραγωγή, επεξεργασία και συσκευασία αγροτικών προϊόντων ξεναγήθηκαν με την βοήθεια των υπεύθυνων του Δημοτικού Λαχανόκηπου στους χώρους και τα κηποτεμάχια του Λαχανόκηπου, ενημερώθηκαν για τον λόγο ύπαρξης και τον τρόπο λειτουργίας του Λαχανόκηπου, την πορεία και την εξέλιξη των φυτών.Μοναδική για τους νέους, ήταν η εμπειρία της φύτευσης σποροφύτων σε κηποτεμάχιο έξω από το χώρο του σχολείου τους. Με πολύ μεράκι και διάθεση ενημερώθηκαν σε θέματα υγείας, διατροφής και αφετέρου έλαβαν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν από τους υπευθύνους του Λαχανόκηπου οι οποίοι τους προσέφεραν από ένα συμβολικό δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Αυτή την εποχή στο Λαχανόκηπο καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους εποχιακά προϊόντα (μπρόκολα, κουνουπίδια κ.α) ενώ παράγονται αρκετά είδη παραδοσιακών τοπικών ποικιλιών.
Με πολύ μεράκι και διάθεση ενημερώθηκαν σε θέματα υγείας, διατροφής και αφετέρου έλαβαν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν από τους υπευθύνους του Λαχανόκηπου, οι οποίοι τους προσέφεραν από   ένα συμβολικό δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
«Οι ωφελούμενοι παραγωγοί στο Δημοτικό Λαχανόκηπο έχουν φτάσει τους 100. Η έκταση ανέρχεται σε 10 στρέμματα, ενώ στοχεύουμε στην  επέκτασής του, λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος που καταγράφεται. Επίσης στα σχέδια μας είναι να δοθούν εκτάσεις και σε σχολεία, ώστε οι μαθητές να έχουν το δικό τους κήπο, να αναπτύξουν βιωματική σχέση με τη φύση, να καλλιεργούν τα δικά τους φυτά, να αναγνωρίζουν τα είδη των φυτών και να κατανοήσουν την ανάγκη της υγιεινής διατροφής» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιώργος Μελιάδης .