Ενέδρα θανάτου είχε στήσει ο δράστης ή οι δράστες, στον άτυχο 57χρονο πρώην αστυνομικό, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Η δολοφονία έγινε λίγο πριν τις 02:00 ξημερώματα Τρίτης όταν και ο άνδρας βγήκε από το μαγαζί με σκοπό να πάει στο αυτοκίνητό του. Εκεί δέχτηκε 5 σφαίρες. Προσπάθησε να επιστρέψει στην ταβέρνα για βοήθεια αλλά δεν άντεξε και ξεψύχησε στην πόρτα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στον τόπο της δολοφονίας βρέθηκαν πέντε κάλυκες από πιστόλι, 7,65 χιλιοστών κάτι που δείχνει στις αρχές ότι το όπλο ενδεχομένως να είναι ανατολικής προέλευσης.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, το σημείο όπου δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ο πρώην αστυνομικός, είναι σκοτεινό και δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής. Ωστόσο αναζητούνται κάμερες στην περιοχή που τυχόν έχουν καταγράψει κάτι πριν ή μετά τη δολοφονία, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από εργαζόμενους και θαμώνες της ταβέρνας, για την περίπτωση που κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι, που ενδεχομένως να σχετίζεται με το έγκλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο 57χρονος είχε υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως στα ΕΚΑΜ και στη Δίωξη Ναρκωτικών ενώ είχε εργαστεί και στην προσωπική ασφάλεια γνωστών επιχειρηματιών.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν τη ζωή και τις δραστηριότητες του 57χρονου, για να διαπιστώσουν αν είχε διαφορές και τι είδους, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για τη δολοφονία του. Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πάνω στο σώμα του 57χρονου βρέθηκε και το πορτοφόλι του παρόλο που είχε μέσα ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.