Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ετοιμάζεται εκ των προτέρων και χωρίς καμιά προετοιμασία να πάρει απόφαση για απεργία την Κυριακή 13 Δεκέμβρη για την υπεράσπιση τις κυριακάτικης αργίας.

Για άλλη μια φορά εκφυλίζουν την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων που είναι η απεργία.

Πηγαίνουν σε συνεδρίαση άρον – άρον την εκτελεστική επιτροπή την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου για να πάρουν απόφαση για απεργία 3 ημέρες αργότερα (13 Δεκεμβρίου).

Απεργία που πρέπει να στοχεύει :

• Την εργοδοσία, την Ε.Ε γιατί δική τους απαίτηση είναι η κατάργηση τις κυριακάτικης αργίας, αντίθετα η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, με όσα κάνει την διευκολύνει.

• Την κυβέρνηση που μέχρι πριν λίγο καιρό η πλειοψηφία τις ΟΙΥΕ στήριζε, για αυτό δεν θέλει να κάνει απεργία με αιτήματα και γραμμή τέτοια που να αμφισβητούν την πολιτική της.

• Θέλουν να προκηρύξουν απεργία χωρίς να έχει γίνει καμία προετοιμασία, χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για την οργάνωση της. Θέλουν να κάνουν απεργία fast track χωρίς κανένας εργαζόμενος να την γνωρίζει.

• Αυτός είναι ο παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, την ίδια στιγμή που προκηρύσσει απεργία παίρνει μέτρα για την υπονόμευση της.

Αυτή ακριβώς ήταν και η στάση τους στις απεργίες 12 Νοέμβρη και 3 Δεκέμβρη όταν από τα σωματεία που ελέγχουν συνολικά σε όλη την Ελλάδα ελάχιστα ήταν εκείνα που πήραν αποφάσεις.

Πόσα σωματεία από αυτά που ελέγχουν έκαναν διοικητικά συμβούλια, γενικές συνελεύσεις, πήγαν έστω μια εξόρμηση σε κάποιο χώρο εργασίας που καλύπτουν τα σωματεία τους;

Αλήθεια που ήταν τα πολυπληθέστερα σωματεία των Σουπερ μάρκετ (ΚΛΑΔΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) που πρόσφατα έκαναν εκλογές με αύξηση των ψηφισάντων;

Που ήταν τα σωματεία του ΑΤΤΙΚΑ, του ΝΟΤΟΣ, του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, του ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και τόσα άλλα σωματεία που ελέγχουν στο εμπόριο, τις υπηρεσίες και την καθαριότητα την ημέρα της απεργίας;

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου στην κατεύθυνση της Δ.Α.Σ., των ταξικών δυνάμεων και όπως σε κάθε απεργία έτσι και σε αυτή θα δώσει τη μάχη για την επιτυχία της.

Στις ελάχιστες ήμερες που μένουν, θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενων με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, το εμπορικό κέντρο, τα σουπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα σε όλη την περιοχή.

Θα καλέσουμε εργαζόμενους και καταναλωτές να κλείσουν τα αυτιά τους στα ψέματα των πολυεθνικών και της αριστερής κυβέρνησης για τη δήθεν «διευκόλυνση» των καταναλωτών στα ψώνια, την «τόνωση» της αγοράς, τη μείωση της ανεργίας.

Να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα για να διεκδικήσουμε:

-Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
-Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
-Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
-Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν απελευθερώσει το ωράριο.
-Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
– Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

http://sinidisi.gr/