Μεγάλη επιτυχία των Αστυνομικών Αρχών στην Ηλεία συνιστά ο εντοπισμός δύο Αλβανών από την ΟΠΚΕ στην Αρετή, που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης. Οι δράστες που ξεκίνησαν από την Αλβανία και είχαν προορισμό την Ζάκυνθο, συνελήφθησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Αρετή Λεχαινών, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Έως αργά το βράδυ η διερεύνηση της υπόθεσης ήταν σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα ευρήματα.

Τα δρομολόγια των ναρκωτικών από την Αλβανία προς όλη την Ελλάδα, φαίνεται πως συνεχίζονται. Ένα από αυτά εντόπισαν σε έλεγχο οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στην περιοχή του κάμπου της Ηλείας. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην διασταύρωση Αρετής στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου διενεργώντας ελέγχους όταν σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί ηλικίας περίπου 40 ετών. Οι αστυνομικοί είδαν πως οι δύο επιβαίνοντες φάνηκαν αμήχανοι και προχώρησαν σε έλεγχο του οχήματος. Στο πορτ μπαγκάζ, εντόπισαν μεγάλη ποσότητα χασίς. Αυτό ήταν αρκετό για να συλληφθούν οι δύο δράστες και να οδηγηθούν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, που ανέλαβε και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Οι δύο δράστες φέρονται να ανέφεραν στους αστυνομικούς πως το ταξίδι τους είχε ξεκινήσει από την Αλβανία με προορισμό τη Ζάκυνθο, μέσω της Κυλλήνης. Οι αρχές ερευνούν αν το ταξίδι αυτό είχε και άλλες στάσεις και είτε είχαν διανείμει και άλλα πακέτα στη διαδρομή που είχαν διανύσει είτε θα έκαναν και στάση εντός της Ηλείας για να δώσει και εκεί μέρος της ποσότητας. Πάντως στην περίπτωση που τα ναρκωτικά προορίζονταν αποκλειστικά για τη Ζάκυνθο, εκτιμάται πως θα γέμιζαν με χασίσι όλο το νησί.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από τις Αρχές. Πρόκειται για ένα σημαντικό χτύπημα απέναντι στο εμπόριο των ναρκωτικών που συνεχίζεται παρά την κρίση. Ιδιαίτερα στην Ηλεία, όπου οι φυτείες χασίς τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί σημαντική, η διακίνηση σημαντικών ή μεγάλων φορτίων είναι ο επόμενος στόχος των Αρχών.

Πηγή

ilialive.gr