Την περαιτέρω  επιδείνωση και υποβάθμιση των δομών παροχής Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στα χωριά του Ορεινού Βάλτου ανέδειξε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Χαλκιόπουλο στις 8/11/2015.

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των 15 Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Ινάχου, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη:

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Χαλκιοπούλων.

Όπως τονίσθηκε, για πολλά χρόνια έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών η προβληματική, ελλειμματική, αναποτελεσματική και μη ορθολογική συγκρότηση, στελέχωση και λειτουργία του Κ.Υ. Οι φιλότιμες προσπάθειες της πλειονότητας των γιατρών και του υπηρετούντος προσωπικού διέσωζαν πολλές φορές τις καταστάσεις.

Το τελευταίο όμως διάστημα η κατάσταση επιδεινώθηκε και εντάθηκε η ταλαιπωρία, αλλά και το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Τονίσθηκε επίσης, ότι το Κ.Υ. Χαλκιοπούλων δεν είναι μία από τις πολλές δομές Δημόσιας Υγείας, που θα μπορούσε ενδεχομένως να συρρικνωθεί ή και να «θυσιασθεί» στα πλαίσια του εξορθολογισμού και νοικοκυρέματος του συστήματος δημόσιας υγείας.

Εξυπηρετεί μια τεράστια ορεινή περιοχή όπου τα τελευταία χωριά απέχουν έως και δύο ώρες δρόμο από το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εξυπηρετεί τις ανάγκες 6.000 περίπου μονίμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, τους  400 και πλέον μαθητές της A/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, τους δεκάδες αθλητές που πλαισιώνουν πλειάδα αθλητικών σωματείων της περιοχής και συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα και τουρνουά τουλάχιστον κάθε Κυριακή κ.ο.κ.

Επισημαίνεται η ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων για τη αντιμετώπιση τουλάχιστον επειγουσών καταστάσεων και κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών .

Οι κάτοικοι της περιοχής αντιλαμβάνονται τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, κατανοούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ., σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα αποδεχθούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας.

Ως απόρροια των ανωτέρω αποφασίσθηκε:

  1. Η συγκρότηση Επιτροπής για την ανάδειξη του προβλήματος και την προώθηση των αιτημάτων.
  2. Η σύνταξη και αποστολή σχετικού υπομνήματος σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
  3. Συνάντηση της Επιτροπής με τη Διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. και όποιους άλλους φορείς κριθεί απαραίτητο.
  4. Διενέργεια μαζικής συγκέντρωσης – Συνέλευσης των πολιτών της περιοχής το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για ενημέρωση και λήψη απόφασης για τον καθορισμό των περαιτέρω ενεργειών.

 

Χαλκιόπουλο, 8/11/2015                                     Η Οργ. Επιτροπή

 

http://sinidisi.gr/