Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες-μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις σε Λέσβο, Σάμο, Διαβατά και Λέρο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», ανεπαίσθητη μείωση κατά 3 άτομα – σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη – σημείωσε ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών που διαμένουν σε 30 – μειωμένες κατά μία – δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 27.774 άτομα έναντι 27.777 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών αυξήθηκε από 27.082 στα 27.100 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Διαβατών και Λέρου έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς .Η νέα δομή όπου διαμένουν υπεράριθμοι πρόσφυγες-μετανάστες είναι στη Λέρο.

Οι τρεις κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων παρείχαν 13.106 μερίδες φαγητού από τις οποίες 396 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων-μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


kathimerini.gr