Αρχική ΟΜΟΡΦΙΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΣΠΙΤΙ Υψηλή ελληνική μόδα από βιώσιμα υφάσματα

Υψηλή ελληνική μόδα από βιώσιμα υφάσματα

Η εταιρία MuMu organic δημιουργήθηκε το 2009 όταν η Αθηνά Μπεντίλα αποφάσισε να φύγει από την Θεσσαλονίκη και να εγκατασταθεί σε ένα νησί, την Σύρο. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία των οικολογικών ρούχων MuMu organic σε μία προσπάθεια για μια νέα αρχή. Ο σκοπός ήταν να δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό και φρέσκο, κάτι καινοτόμο για την Ελλάδα.

Όπως μας αναφέρει η ιδρύτρια της εταιρίας «Ξεκίνησα τον σχεδιασμό και την παραγωγή των οικολογικών ενδυμάτων MuMu organic χρησιμοποιώντας υφάσματα natural και οικολογικά, χωρίς προσθήκη χημικών. Όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιώ είναι πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο οργανισμό GOTS. Σκοπός της εταιρίας είναι να παρέχουμε υψηλή μόδα από βιώσιμα υφάσματα και να ενημερώσουμε τους καταναλωτές για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του οργανικού βαμβακιού. Υποστηρίζοντας το Δίκαιο Εμπόριο και τους παραγωγούς οργανικού βαμβακιού, βοηθάμε να γίνει η βιομηχανία της μόδας βιώσιμη. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα των οικολογικών ενδυμάτων MuMu organic».

 

2. Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται τα ρούχα;

Τα ρούχα MuMu organic απευθύνονται στις γυναίκες που θέλουν να νιώθουν άνετα, να έχουν στυλ και ταυτόχρονα να νιώθουν περήφανες για τις επιλογές και τα πιστεύω τους. Απεθύνονται σε μοντέρνες γυναίκες με οικολογική συνείδηση και ενσυναίσθηση. Είναι χειροποίητα και ποιοτικά και ακολουθούν τις τάσεις της εποχής ενώ ταυτόχρονα είναι διαχρονικά και μπορούν να φορεθούν για πολλές σεζόν.
3. Τι θα δούμε στην καλοκαιρινή κολεξιόν; 

Η συλλογή για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 έχει πολύ λευκό και μαύρο χρώμα με σχέδια που θυμίζουν την αρχαία Ελλάδα αλλά και σχέδια απλά και λιτά που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας. Τα υφάσματα που χρησιμοποίησα για την συλλογή είναι φυσικά οργανικό βαμβάκι, οργανικό λινό και μπαμπού, ένα ύφασμα δροσερό και αέρινο που θυμίζει το μετάξι.

 

Η έμπνευσή της Αθηνάς Μπεντίλα πηγάζει από την φύση, την τέχνη, το πολύπλευρο Ελληνικό περιβάλλον αλλά και από τα ίδια τα υφάσματα. Έχει πάντα στο μυαλό της την γυναίκα του σήμερα που θέλει να διαφέρει, να είναι στυλάτη και να είναι πάντα στην μόδα.

4. Πότε σκέφτηκες ότι θέλεις να ασχοληθείς με την ένδυση; Πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσεις;

Ασχολούμαι με την μόδα από πολύ μικρή ηλικία αλλά αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά θέλοντας να κάνω μία αλλαγή και να δημιουργήσω κάτι νέο και καινοτόμο.

Ο Mahatma Gandhi είπε : Be the change that you wish to see in the world!
Πιστεύω ότι είναι καιρός να απαλλαγούμε από το φαινόμενο των προσωρινών ρούχων που χρησιμοποιούνται για μία σεζόν και μετά πετιούνται και να κάνουμε την μόδα βιώσιμη δημιουργώντας όμορφα, διαχρονικά και μακράς διαρκείας ενδύματα.

Η δυσκολία στο να ξεκινήσω ήταν να βρώ υφάσματα οικολογικά και βιώσιμα, κάτι που χρειάστηκε αρκετό ψάξιμο.
Δυστηχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοια υφάσματα, οπότε προμηθεύομαι όλα τα υφάσματα από το εξωτερικό και κυρίως από την Αγγλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και άλλες χώρες.

5. Πιστεύεις ότι το ρούχο είναι επένδυση; Χρειαζόμαστε καλά και ποιοτικά ρούχα στην ντουλάπα μας;

Ναι, σίγουρα το ρούχο είναι επένδυση. Και φυσικά χρειαζόμαστε μόνο καλά και ποιοτικά ρούχα στην ντουλάπα μας.
Αν τα ρούχα που αγοράζουμε είναι ποιοτικά είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να τα κρατήσουμε σε πολύ καλή κατάσταση για πολλά χρόνια και έτσι να τα χαιρόμαστε για πολύ καιρό.

Στην εταιρία MuMu organic υποστηρίζουμε το Δίκαιο Εμπόριο και τους παραγωγούς οργανικού βαμβακιού ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον εργασίας χωρίς διακρίσεις και κατάχρηση εξουσίας, με μισθούς διαβίωσης για τους εργάτες.

Αντίθετα, τα “προσωρινά” ρούχα είναι στο τέλος πολύ πιό ακριβά εφόσον έχουν ημερομηνία λήξης και πρέπει κάθε σεζόν σχεδόν να ανανεώνουμε εξ’ ολοκλήρου την γκαρνταρόμπα μας! Ταυτόχρονα αγοράζοντας φθηνά και χαμηλής ποιότητας ρούχα συντηρούμε το καθεστώς των φθηνών εργατικών χεριών που εργάζονται σε άθλιες συνθήκες εργασίας χωρίς παροχές υγείας και με πενιχρούς μισθούς.

 

6. Θα συνεχίσει η MuMu organic να μας ξαφνιάζει ευχάριστα;

Τα οικολογικά ρούχα MuMu organic έχουν αγαπηθεί από το Ελληνικό κοινό και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Στόχος μας είναι να μείνουμε πιστοί στις αρχές και την φιλοσοφία μας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας οικολογικά ενδύματα. Είμαστε συνεχώς σε αναζήτηση  νέων καινοτόμων οικολογικών και βιώσιμων υφασμάτων που θα μας εμπνέουν και θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μόδας.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να σας ξαφνιάζουμε ευχάριστα, δημιουργώντας τα οικολογικά ενδύματα MuMu organic που τόσο έχουν αγαπηθεί με νέες συνεργασίες με καλλιτέχνες και artisans καθώς και με νέα υφάσματα και υλικά.

womantoc.gr