Αλκοολούχα ποτά διαφόρων σημάτων, καθώς και πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών με σήματα διαφόρων αλκοολούχων ποτών χωρίς τα προβλεπόμενα συνοδευτικά φορολογικά και τελωνειακά στοιχεία, εντόπισαν αστυνομικοί της της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια ελέγχου, χθες το πρωί, σε φορτηγό στον Κορυδαλλό.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 57χρονου έλληνα οδηγού και δύο αντρών από τη Βουλγαρία, ηλικίας 46 και 44 ετών, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων.

astynomia2

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, εντολείς της μεταφοράς ήταν οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι συνόδευαν από απόσταση το φορτηγό και ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στο φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.536 φιάλες αλκοολούχων ποτών, το χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και μεγάλος αριθμός αυτοκόλλητων ετικετών.

astynomia3

Τα αλκοολούχα ποτά παραδόθηκαν στο τελωνείο Αθηνών για τον προσδιορισμό του ύψους των προβλεπομένων φόρων, τελών και λοιπών επιβαρύνσεων, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.

astynomia4

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.