Την μικρογραφία της αγοραστικής που βιώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ζούν και αυτές τις μέρες οι καταστηματάρχες του Αγρινίου.

Η πλειοψηφία των καταναλωτών περιορίζονται σε διερευνητικού τύπου βόλτες και ως είθισται, θα καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση, αν και εφόσον βέβαια μπορέσουν και ανταποκριθούν στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους και στις έκτακτες εορταστικές τους ανάγκες. Ωστόσο, ανέκαθεν τις ημέρες αυτές, η ψυχολογία των καταναλωτών επιτάσσει… την αγορά έστω και ενός συμβολικού δώρου, είτε για τα αγαπημένα πρόσωπα, είτε για προσωπική τους χρήση.

Παναγιώτης Μπεσίνης
Παναγιώτης Μπεσίνης

«Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά δεν μεταφράζεται σε αγορές» επισήμανε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης δίνοντας το στίγμα που παρουσιάζει η αγορά της πόλης μέχρι στιγμής. Παρά την παρουσία αρκετών ετεροδημοτών, ο κ. Μπεσίνης υπογραμμίζει πως «τα πράγματα στην αγορά του Αγρινίου δεν είναι ούτε καλά, αλλά ούτε και δραματικά μέχρι ώρας θα λέγαμε. Πλήρη και σαφέστερη εικόνα θα έχουμε μετά τις γιορτές. Φέτος, επικρατεί και η πολιτική ανασφάλεια και αυτό επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους καταναλωτές. Η διάθεση υπάρχει, αλλά η οικονομική δυνατότητα δεν υπάρχει» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Κων/νος Χονδρός

http://sinidisi.gr/