Ο κόσμος του πενταγράμμου δέχθηκε ισχυρό σοκ με την είδηση του θανάτου του George Michael, ενός ταλαντούχου αλλά αυτοκαταστροφικού καλλιτέχνη που μάλλον δεν είχε και πολύ καλές σχέσεις με το αυτοκίνητο.

Αποκορύφωμα ήταν ένα παράξενο συμβάν που έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο M1, κοντά στη διασταύρωσή του με τον M25, στο ύψος του Χέρτφορντσαϊρ. Όπως είχε αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας που είχε σπεύσει σε βοήθεια του 49χρονου τότε τραγουδιστή, αυτός είχε… πέσει από το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως η πόρτα του συνοδηγού δεν είχε κλείσει καλά και προσπάθησε να την κλείσει εν κινήσει με αποτέλεσμα, υπό αδιευκρίνιστες αλλά σίγουρα ύποπτες συνθήκες, να πέσει εκτός του οχήματος. Κι αυτό ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 100 km/h!

Η Kathrine Fox είχε κάνει λόγο για άσχημο κόψιμο στο μέτωπο του Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη, αίματα να καλύπτουν τι πρόσωπο αλλά και το πίσω μέρος του κεφαλιού του! Μάλιστα, η 23χρονη είχε δηλώσει πως χρειάστηκε να κάνει ελιγμό με το Mini της, ώστε να τον αποφύγει όταν αυτός βρέθηκε ξαπλωμένος στην άσφαλτο! Τότε ο εκπρόσωπος τύπου του πρώην μέλους των Wham, είχε κάνει λόγο για επιφανειακά κοψίματα και μελανιές αν και χρειάστηκε να περάσει δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Όλα αυτά μόλις μερικά 24ωρα μετά από ένα άλλο ατύχημα που είχε λάβει χώρα στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου ο Michael ήταν συνεπιβάτης. Υπό αδιευκρίνιστες πάλι συνθήκες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και ευτυχώς στο ατύχημα δεν ενεπλάκη κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

O τόπος του ατυχήματος του Μαϊου του 2013

Όμως η λίστα εμπλοκής του σε αυτοκινητικές περιπέτειες, δεν ολοκληρώνεται εκεί. Το 2010 είχε ρίξει το Range Rover του μέσα σε ένα κατάστημα στο Βόρειο Λονδίνο! Φυσικά ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ενώ στο όχημά του βρέθηκε και κάνναβη. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς αλλά ο Michael καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκιση και στέρηση άδειας οδήγησης για πέντε χρόνια.

Ακόμα πιο πίσω, στο 2006, είχε ξανά βρεθεί να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Είχε καταρρεύσει πίσω από το τιμόνι της Mercedes του, πάλι ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιο δυστύχημα. Τότε είχε καταδικαστεί σε 100 ώρες κοινωνικής υπηρεσίας και στέρηση άδειας οδήγησης για δύο χρόνια.