Με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στο υπό κατασκευή έργο του κλειστού γυμναστηρίου στην Αερογέφυρα Αγρινίου ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το 1995, αφού παραχωρήθηκε οικόπεδο περίπου 3 στρεμμάτων από τον Δήμο Αγρινίου. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 15-2-1997 με προϋπολογισμό 220.000.000 δρχ. και στις 18-2-1998 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο. Τον Αύγουστο του 1999 ο ανάδοχος προέβη σε διακοπή εργασιών, στις 19-7-2000 κηρύχθηκε έκπτωτος και μετά από μακρά δικαστική διαμάχη στις 15-4-2003 έγινε οριστική διάλυση της εργολαβίας ενώ είχε κατασκευασθεί ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου.

Όταν ανέλαβα Δήμαρχος Αγρινίου ξεκίνησα επαφές με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη και τον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Δουβή και μάλιστα πολλές φορές με την παρουσία αθλητικών παραγόντων της περιοχής, όπως ο Κώστας Νικάκης.

Συμφωνήθηκε ο Δήμος να αναλάβει την επικαιροποίηση της στατικής μελέτης και της οικοδομικής άδειας καθώς επίσης και την λειτουργία του σταδίου όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε στις 13-4-2009 και περιελάμβανε την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 1.241.460 Ευρώ, 500 θέσεων, με ξύλινο δάπεδο και αποδυτήρια για την φιλοξενία αθλητών.

Στις 30-1-2010 συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή και του τόνισα την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του έργου που όσο παραμένει ημιτελές δείχνει την αφερεγγυότητα της Κεντρικής Εξουσίας απέναντι σε μία περιοχή που έχει έλλειψη σε αθλητικές υποδομές.

Ο κ. Μπιτσαξής κατενόησε το πρόβλημα και έτσι το έργο δημοπρατήθηκε στις 20-4-2010. Σημειωτέον ότι ήταν το μοναδικό έργο που δημοπρατήθηκε από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού το 2010.

Δυστυχώς και ο νέος ανάδοχος δεν μπόρεσε να κατασκευάσει το έργο. Πάλι με δικές μου προσπάθειες και προκειμένου να μην χαθεί το έργο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απεφάσισε να υποκαταστήσει τον ανάδοχο με την Κοινοπραξία Τζούρου-Γούναρη που ήταν οι επόμενοι μειοδότες και στις 14-2-2012 ανέθεσε το έργο το οποίο εκτελείται μέχρι σήμερα με πολλά προβλήματα χρηματοδότησης και με διαρκή αγώνα για να μην διακοπεί.

Είναι προφανές ότι λόγω του ιστορικού του έργου κανείς δεν πιστεύει ότι ολοκληρώνεται αν δεν το δει έτοιμο. Ακόμη περισσότερο σήμερα λόγω και της οικονομικής κατάστασης της χώρας κινδυνεύει να διακοπεί και να μείνουν έτσι στον αέρα όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες.

Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι οι παράγοντες που προσέτρεξαν για να παρευρεθούν στην επίσκεψη του Γ.Γ.Α. στο έργο, που άλλοι αγωνίσθηκαν για να το ‘’αναστήσουν’’, να επαγρυπνούν για να συνεχισθεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της εργολαβίας του 2010, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να αποδοθεί στους Αγρινιώτες πολίτες έστω και μετά από 20 χρόνια».

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.