Σε πλήρη εξέλιξη αυτό το διάστημα η παραγωγή

Στους 100 ανέρχονται πλέον οι ωφελούμενοι συμπολίτες οι οποίοι συμμετέχουν στον Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου. Η εποχιακή παραγωγή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο, ενώ μετά την μεταφορά του χώρου του Λαχανόκηπου από την περιοχή του Δοκιμίου στο Γιαννούζι, λύθηκε το σοβαρό πρόβλημα της απόστασης που είχε δημιουργήσει η αρχική εγκατάσταση του.

«Τα όποια προβλήματα που είχαν προκύψει πλέον έχουν λυθεί. Οι ωφελούμενοι παραγωγοί ήδη έχουν φτάσει τους 100. Καλλιεργητές που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι οποίοι όμως έχουν βρει τα τελευταία χρόνια τον δικό τους χώρο, απολαμβάνοντας τα οφέλη της παραγωγής. Όμως για να γνωρίζει και ο κόσμος, η παραγωγή δεν προορίζεται μόνο για τους καλλιεργητές. Αλλά και για το 10% περίπου των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Πρόνοιας, στους οποίους συχνά πυκνά διανέμονται προϊόντα που παράγονται στο Λαχανόκηπο» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιώργος Μελιάδης.

Αυτή την εποχή στο Λαχανόκηπο καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους εποχιακά προϊόντα, όπως μαρούλια, λάχανα κ.α ενώ σύμφωνα με τον κ. Μελιάδη, παράγονται αρκετά είδη παραδοσιακών φυτών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.    

Υπενθυμίζετε ότι σκοπός της λειτουργίας του Δημοτικού λαχανόκηπου είναι η παραγωγή συμπληρωματικών υγιεινών τροφίμων για το σπίτι. Πρόκειται για δράση χαμηλού κόστους που φέρνει κοντά άτομα από διάφορα κοινωνικά στρώματα, ηλικίες, επαγγέλματα, κουλτούρες, δημιουργώντας παράλληλα νέες κοινωνικές σχέσεις ισχυροποιώντας τις υπάρχουσες. Προσφέρει άσκηση, θεραπεία και εκπαίδευση καθώς και διατήρηση τοπικών ποικιλιών που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές συνθήκες και συνήθειες.

Οι μικροπαραγωγοί τείνουν να καλλιεργούν μεγαλύτερη ποικιλία φυτών, διατηρώντας σπάνιες ποικιλίες. Η λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου στοχεύει, πέραν του κοινωνικού του χαρακτήρα και σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, όπως η ανάπτυξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημιουργία χώρου ανάπτυξης ορθών περιβαλλοντικών πρακτικών στη γεωργία σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο, ενώ διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Η έκταση ανέρχεται σε 10 στρέμματα, ενώ εξετάζεται από τη Δημοτική Αρχή η σκέψη επέκτασής της λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος που καταγράφεται.

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.