Έχεις βάλει έναν στόχο και θέλεις να τον πετύχεις; Οι ειδικοί καταλήγουν πως πρέπει να εστιάσεις σε τέσσερα πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Κάνε πιο συγκεκριμένη τη λίστα των στόχων

Αυτό σημαίνει πιο συγκεκριμένα ότι πρέπει να θέσεις πολύ συγκεκριμένους στόχους. Αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο συγκεκριμένος με όσα θες να πετύχεις, διώχνοντας το χάος και τη σύγχυση μακριά από το μυαλό σου. Κάνε μια δοκιμή, θα σε πείσει πως λειτουργεί 100%.

Βάλε deadline 

Γράψε σε ένα χαρτί πόση ώρα πιστεύεις ότι θα χρειαστείς για να ολοκληρώσεις έναν μικρό στόχο και σημείωσε τον χρόνο που τελικά σου πήρε. Η διαφορά του χρόνου που τελικά χρειάστηκες, είναι πολύ σημαντική για την επόμενη φορά για να μειώσεις τη διαφορά και να προχωρήσεις στους πιο μεγάλους.

Αναγνώρισε κι επικεντρώσου στα συναισθήματά σου

Είτε βρίσκεσαι στην αρχή, είτε στο τέλος του task που καλείσαι να ολοκληρώσεις, είναι σημαντικό να βάζεις σε προτεραιότητα, κάθε συναίσθημα (θετικό ή αρνητικό). Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να αποκρύψεις ή να αγνοήσεις το πώς αισθάνεσαι γιατί αυτό μπορεί να φέρει αργότερα επιπτώσεις στη σωματική αλλά και ψυχική σου υγεία.

Μην επιπλήττεις συνέχεια τον εαυτό σου

Αν προσπαθείς συνέχεια να σε επιπλήττεις, καλό είναι να ξέρεις πως αποδίδεις με επιτυχία, μόνο όταν σου φέρεσαι καλά. Αν βλέπεις ότι δεν μπορείς να ολοκληρώσεις κάτι, μην ξεκινάς το «αυτομαστίγωμα». Προσπάθησε να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου για να τα καταφέρει και προσπάθησε να διαχειριστείς όσο γίνεται το άγχος σου, επιτρέποντας στον εαυτό σου ακόμη και την αναβολή κάποιων στόχων. Θα έρθει κι η σειρά τους τη σωστή στιγμή.

 

govastileto.gr


Πηγή