Αναβρασμός και ανησυχία επικρατεί στην κοινωνία του Ξηρομέρου μετά το μπαράζ κλοπών σε οικίες τον τελευταίο μήνα, ειδικά στα χωριά Αγραμπέλου , Προδρόμου, Μαχαιράς και Χρυσοβίτσας.
Τον τελευταίο μήνα έχουν διαρρήξει πάνω από είκοσι σπίτια και μάλιστα ενόσω οι ιδιοκτήτες αυτών βρίσκονταν εντός των οικιών τους, με ότι κίνδυνο συνεπάγεται η εν λόγω κατάσταση.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων που έχουν πέσει θύματα διαρρήξεων οι εν λόγω δράστες κινούνται κατά τις ώρες 01:30 έως 04:00 . Χαρακτηριστική η μαρτυρία κατοίκου της Χρυσοβίτσας που αντιλήφθηκε δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες να προσπαθούν να αναρριχηθούν σε μαντρότοιχο οικίας και τράπηκαν σε φυγή όταν τον αντελήφθησαν.
Όλα αυτά επικαλείται ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ξηρομέρου Κωνσταντίνος Γεωργούλας που απευθύνθηκε εγγράφως στην αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνσης Αιτωλίας και στο Α.Τ.Αστακού. Ζητά να ενταθεί η Αστυνόμευση κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες στα εν λόγω δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ξηρομέρου, για να μπορέσει να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων, υπογραμμίζοντας πως οι μόνιμοι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι υπερήλικες και ανήμποροι να προστατευτούν από τυχόν επιθέσεις που προκληθούν σε βάρος τους.

 

http://www.agrinionews.gr/