Η Audi παρουσίασε το τέταρτο πρωτότυπο της σειράς Sphere, το οποίο ονομάζει Activesphere και το οποίο είναι μάλλον και το πιο εντυπωσιακό.

Αυτό οφείλεται καταρχήν στο ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός SUV με αυτά ενός κουπέ, ενώ αν πείτε πως μέχρι εδώ δεν υφίσταται κάποια πρωτοτυπία υπάρχει και συνέχεια.

Και αυτό γιατί υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του με το πάτημα ενός κουμπιού σε pick-up. Στην «καρότσα» του οποίου υπάρχει χώρος για μέχρι και 2 ποδήλατα.

Από κει και πέρα το Activesphere είναι μεγάλο (μήκος 4,98 μέτρα), φαρδύ (πλάτος 2,07 μέτρα) και αρκετά ψηλό (1.60 μέτρα), ενώ το μεταξόνιό του των 2,97 μέτρων συμβάλλει στη άνεση στο εσωτερικό.

1674994015 982 Αυτοκίνητο To πρωτότυπο Audi Activesphere συνδυάζει στοιχεία πολλών κατηγοριών

Όπως ακριβώς συμβάλλουν και οι τροχοί των 22 ιντσών -οι ζάντες έχουν μεταβλητά ανοίγματα για να βελτιώνεται η αεροδυναμική ή ο εξαερισμός- στη μεγάλη απόστασή του από το έδαφος.

Η οποία είναι τουλάχιστον 208 χιλιοστά, ενώ μπορεί να αυξηθεί κατά 40 ακόμα στο off road πρόγραμμα οδήγησης. Με την επιλογή του οποίου εκτείνονται προστατευτικά τόσο στο πίσω μέρος όσο και στα μαρσπιέ.

1674994015 406 Αυτοκίνητο To πρωτότυπο Audi Activesphere συνδυάζει στοιχεία πολλών κατηγοριών

Εξίσου χαρακτηριστικές και οι γυάλινες επιφάνειες που υπάρχουν στο κάτω μέρος των θυρών, ενώ στο εσωτερικό αυτό που προσέχει κανείς είναι ότι τα καθίσματα αιωρούνται καθώς δεν εδράζουν στο δάπεδο αλλά στην κεντρική κονσόλα.

Έτσι δημιουργείται μια αίσθηση lounge που ενισχύεται με την μετακίνηση του τιμονιού στη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης 5ου επιπέδου, ενώ η όλη εμπειρία των επιβατών ολοκληρώνεται με τη χρήση ειδικών γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

1674994016 513 Αυτοκίνητο To πρωτότυπο Audi Activesphere συνδυάζει στοιχεία πολλών κατηγοριών

Το σύστημα πρόωσης τεχνολογίας 800 V του Audi Activesphere, που κατά κάποιον τρόπο αποτελεί την εξέλιξη των μοντέλων allroad της μάρκας και βασίζεται στο πλαίσιο PPE, αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 442 ίππων και μια μπαταρία 100 kWh. Που εξασφαλίζει μια αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

1674994016 315 Αυτοκίνητο To πρωτότυπο Audi Activesphere συνδυάζει στοιχεία πολλών κατηγοριών

cnn.gr