Μέσα στους παράγοντες που έλεγξαν οι ερευνητές υπήρχε η ηλικία, η ερωτική διαθεσιμότητα του κάθε ατόμου, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, ο βαθμός κοινωνικότητας του κάθε συμμετέχοντα.

«Οι ατομικές διαφορές στην ηλικία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την εξωστρέφεια, την προσωπική ομορφιά και τις προτιμήσεις για βραχυπρόθεσμες σεξουαλικές σχέσεις είχαν ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στο πόσο αποτελεσματικές θεωρούσαν οι ερωτηθέντες τις διάφορες τακτικές του φλερτ», ξεκαθάρισε ο Mons Bendixen, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας και συν-συγγραφέας της μελέτης.

Ποιος είναι τελικά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για φλερτ;

«Το γέλιο ή το γέλιο με τα αστεία του άλλου είναι μια αποτελεσματική τακτική φλερτ και για τα δύο φύλα», δήλωσε στο EurekAlert ο Leif Edward Ottesen Kennair, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Βέβαια, σύμφωνα με το δείγμα της έρευνας αυτή η τεχνική θεωρείται πιο αποτελεσματική για τους άντρες που αναζητούν μακροχρόνια σχέση, όμως και τα δύο φύλα επωφελούνται από αυτό.

«Το χαμόγελο και η οπτική επαφή είναι σημαντικό. Στη συνέχεια, μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο φλερτ από αυτή τη βάση», απάντησε ο δρ. Kennair.


Πηγή