Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα κληθεί να εξετάσει τα αρνητικά δεδομένα που προέκυψαν από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου για το κόμμα, αλλά και να καθορίσει τις κινήσεις που θα γίνουν από την Κουμουνδούρου ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Με ένα δυνατό χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε δίπλα του την Πόπη Τσαπανίδου, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία αρκετές φορές διέκοψαν την ομιλία του για να τον χειροκροτήσουν.

Ανέλαβε την ευθύνη της ήττας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε εκ νέου την ευθύνη της εκλογικής ήττας, δήλωσε ωστόσο δυναμικά «παρών» ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αναφέρθηκε σε τρεις κομβικές, όπως τις χαρακτήρισε, αιτίες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τόνισε πως το διακύβευμα της νέας κάλπης είναι να μην δοθεί λευκή επιταγή σε έναν παντοδύναμο, ανεγξέλεκτο ηγεμόνα.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς τις άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας πως «δεν θα σηκώσουμε το γάντι που μας πετάνε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Εμείς σε μικροκομματικούς εμφυλίους, που ευνοούν τη Δεξιά, δεν πρόκειται να εμπλακούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει «ότι θα γυρίζουμε κάθε φορά και το άλλο μάγουλο».

«Να αλλάξουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας».

Όπως είπε μετά από τις δεύτερες κάλπες θα γίνει η αποτίμηση και με άνεση χρόνου.Τσίπρας


Πηγή